YPG Genel Komutanlığı, AKP'ye yakın Yeni Şafak gazetesi ile yine iktidara yakın bazı basın organlarının "Amerika'nın Rojava'da eğittiği YPG üyelerinin Türkiye'de bölge illerinde savaştığı" yönündeki iddiaları yalanladı.

ANF'deki habere göre, YPG Genel Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"AMAÇ ROJAVA KAZANIMLARINI SEKTEYE UĞRATMAK"

"Türk devletinde bulunan bazı basın organlarının yayınladığı haberlerde Amerika'nın Rojava'da eğittiği YPG üyelerinin Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da savaştığı iddia edilmiştir. Türk basınının yayınladığı bu haberler tümüyle çarpıtma ve gerçek dışıdır. Bu haberlerle Rojava kazanımları sekteye uğratılmak, YPG ile DAIŞ karşıtı uluslararası koalisyon arasında kurulan ve aktif bir şekilde devam eden işbirliği durdurulmak istenmektedir.

"DAHA ÖNCE DE 'TÜRKİYE'DEKİ SAVAŞIN TARAFI DEĞİLİZ' DEMİŞTİK"

"Biz daha önce yayımladığımız resmi ve net bir açıklamayla Türkiye'de, PKK ve Türk devleti arasında devam eden savaşa ilişkin tutumumuzu dile getirmiş ve bu savaşın bir tarafı olmadığımızı belirtmiştik."

YENİ ŞAFAK: "ABD'NİN EĞİTTİĞİ YPG'LİLER GÜNEYDOĞU'DA İLÇELERE SALDIRIYOR"

YPG'nin yalanladığı iddiayı AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinde, gazetenin yazarlarından İbrahim Karagül köşesinde dile getirmiş, "ABD'nin eğittiği YPG'lilerin Güneydoğu'da ilçelere saldırdığını, teyakkuza geçilmediği takdirde enkaza maruz kalınacağını" iddia etmişti.

Karagül, "İslamofobik terör ortaklarına acımasız direniş" başlıklı yazısındaki iddianın ilgili bölümü şöyleydi:

"[...]ABD'nin eğittiği YPG'liler Güneydoğu ve Doğu'da ilçelere saldırırken, aynı aklın cepheye sürdüğü medya, yani entelektüel terör ülkeyi Batı'dan vurmaya başladı. Ortaklık nasıl da apaçık ortaya çıktı.

Bu öyle bir tarih dilimidir ki, bugün teyakkuzda olmayacaksak yarın geride enkaz göreceğiz. Büyük bir dönüşüm, büyük bir kırılma, büyük bir teyakkuz halidir. İşte Türkiye bu yüzden ayaktadır. İşte bu yüzden keskin bir mücadele vardır. Sakın bunu, seçimler, 'AK Parti ve diğerleri' gibi sadece iç politik kavga sanmayın..."

(Demokrat Haber, ANF)