Kalp muayenesi için gittiği Bursa Şehir Hastanesi'nin bahçesinde otururken kalp krizi geçiren Güllü Gülfidan (66) vefat etti.

Yakınları, hastanedeki görevlilerin, yardım çağrılarını geri çevirip ambulansı aramalarını söylediklerini iddia etti.

Gülfidan’ın ölümüyle ilgili idari soruşturma başlatılırken, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, ambulansın Güllü Gülfidan'a 11 dakikada ulaştığını açıkladı.

Olay, saat 12.00 sıralarında Bursa Şehir Hastanesi’nde meydana geldi. Güllü Gülfidan, muayane için geldiği hastane bahçesindeki bankta otururken fenalaştı.

Yere düşen Gülfidan için yakınları hastaneye giderek doktorlardan yardım istedi. 112 Acil’e yapılan ihbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekibi, Gülfidan’a kalp masajı yaptı.

Ambulansa alınan Gülfidan, yaklaşık 400 metre uzaklıktaki aynı hastanenin acil servisine götürüldü ancak kurtarılamadı.

Gülfidan’ın olay yerindeki yakınları hastanedeki doktorların yardıma gelmediklerini ileri sürdü. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, olayla ilgili idari soruşturma başlattı.

Yetkililer, hastanın yakınlarının başvurusu üzerine hem hastanenin acil servisinden bir ekibin, hem de 112 ambulansının olay yerine yönlendirildiğini, ihbardan 11 dakika sonra da ambulansın hastaya ulaştığını söyledi.