Sussex Dükü Prens Harry, önümüzdeki günlerde yayınlanması planlanan otobiyografisi 'Spare'den (Yedek) paylaşılan bir anısında, kardeşi Galler Prensi William ile arasında 'fiziksel tartışma' çıktığını iddia etti. Prens William'ın kendisine saldırdığını ileri süren Prens Harry, kitabında “William beni yakamdan tuttu, o sırada kolyem koptu ve beni yere düşürdü” ifadelerine yer verdi.

MEGHAN İÇİN 'ZOR' VE 'KABA' DEMİŞ

Prens William'ın, eşi Meghan Markle'a 'zor', 'kaba' ve 'rahatsız edici' dediğini yazan Harry, ağabeyini bunun üzerine 'basında yer alan söylemleri tekrarlamakla suçladığını' anlattı. The Guardian'ın aktardığına göre, Prens Harry'nin kendisini 'yedek varis' olarak tanımladığı kitapta, İngiltere Kralı 3. Charles ve 1997 yılında bir trafik kazasında hayatını kaybeten Prenses Diana'ya dair de anılara yer verildi. 

'ÜZERİME YÜRÜDÜ, HER ŞEY ÇOK HIZLI GELİŞTİ'

Kitaba göre, Markle ve İngiliz basınıyla olan ilişkilerini Prens William ile konuşmak üzere Kensington Sarayı’na giden Prens Harry, ağabeyinin Markle’dan ‘şikayet ettiğini’ ve aralarında tartışma çıktığını anlattı. Prens William’ı, kendisine ‘yedek varis’ muamelesi yapmak ile suçladığını yazan Harry, şöyle devam etti: “Üzerime yürüdü, her şey çok hızlı gelişti. Yakamdan tuttu, kolyemi kopardı ve beni yere düşürdü. Köpeğin mama kabının üzerine düştüm ve çatlamış parçalar sırtıma batarken sersemlemiş bir şekilde öylece yattım. Sonra ayağa kalktım ve ona dışarıya çıkmasını söyledim.”

Arbedenin ardından William’ın kendisini aradığını aktaran Harry, “Daha sonra beni aradı ve ‘Bu yaşananları Meghan’a anlatmana gerek yok” dedi” diye yazdı. Yaşananları eşine anlatmadığını ancak Meghan Markle’ın sırtındaki morlukları fark etmesi üzerine saldırıdan bahsettiğini anlatan Harry, Markle’ın kendisine ‘şaşırmadığını söylediğini’ yazdı.

'ÖNCE BİR VARİS, ŞİMDİ DE YEDEK VARİS VERDİN'

Prens Harry, babası Kral 3. Charles ile annesi Prenses Diana arasında geçen bir diyaloğu da okuyuculara aktardı. Buna göre Kral Charles, Harry’nin doğduğu gün Prenses Diana’nın yanına giderek, “Harika. Bana önce bir varis, şimdi de bir yedek varis verdin. Görevim tamamlandı” dedi. 

Kaynak: Gazete Duvar