Depremin ardından Antakya'ya giden Hakan Hatipoğlu, enkaz altında kalan bir kişinin yeğeni olan bebeği kurtarmak için kolunu kestirdiğini anlattı. Hastaneye kaldırılan depremzede, hayatını kaybetti.

Merkez üsleri Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde, 12 bin 873 kişi hayatını kaybetti, 62 bin 937 kişi ise yaralandı.

10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken, çok sayıda ünlü isim de yardım çalışmalarında yer almak için afet bölgelerine gidiyor.

Depremin ardından Hatay, Antakya'ya giden oyuncu ve sunucu Hakan Hatipoğlu, bir arama kurtarma çalışması sırasında şahit olduklarını sosyal medya hesabından duyurdu.

"Burası televizyonda gördüğünüz gibi değil" diyen Hatipoğlu, enkaz altında kalan Cuma adlı depremzedenin yeğeni olan Kevser bebeği kurtarabilmek için yaptıklarını anlattı.

Hatipoğlu çektiği videoda olaya dair şunları söyledi:

“Şu binanın içinde bir tane adam var. Arkasında da bebek var. Adamın kolu enkazın altında kalmış ve birazdan kabul etti kolunu kesecekler, arkasındaki bebeğine ulaşmak için. Burada çok büyük bir olay yaşanıyor. Burası televizyonda gördüğünüz gibi değil. O yüzden lütfen yardımlarınızı yapın. Çok önemli, lütfen rica ediyorum. Özellikle Hatay’a Antakya’ya… Çünkü her yer yıkılmış vaziyette. Her yer… Bunun açıklaması yok. Çok feci bir durum.”

Hatipoğlu paylaştığı videoya"Allahım… Adam çocuğunu kurtarmak için kolunu kestiriyor. Yarabbim böyle bir acı var mı?" yazdı.

Kolunun kesilmesini kabul eden kişinin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirten Hatipoğlu, "Kolunu feda eden arkadaş Avusturyalı kurtarma ekibi ve AFAD tarafından enkazdan çıkarıldı. İsmi Cuma az önce haber geldi maalesef hastanede rahmetli olmuş. Saat 19.34 itibarıyla, sonradan yeğeni olduğunu öğrendiğimiz Kevser için aynı ekiplerle birlikte çalışmaya başlıyoruz. Dualarınızı eksik etmeyin. Çok can var göçük altında çok. Yer: Rüstem Tümer Paşa Caddesi Akevler" dedi.

Kevser bebeğin kurtarılma sürecini de paylaşan sunucu, "Kevser bebekte umutlar bitmedi. Ses veriyor. Balon tekniği uygulanıyor. AFAD ile 10 saattir buradayız, beraberiz. İnşallah sağlıkla çıkacak. Dua edin" ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu'nun paylaşımlarına göre, Kevser bebek kurtarma çalışmalarının 70'inci saatinde enkazdan çıkarıldı.