Aliağa ilçesinde bir bara giden Gazi Akbayır, Zazaca türkü istedi. Parçanın çalınmasından sonra bir grup, Tuncelili olan gence saldırdı.

Anadilinde şarkı dinleme hakkı olduğunu söyleyen Akbayır, aynı grubun bıçaklı saldırısına uğradı.

İzmir'in Aliağa ilçesinde önceki gece, eğlenmeye gittiği gazinoda istek şarkısı yüzünden çıkan kavgada 4 yerinden bıçaklanıp tabancayla vurulan Gazi Akbayır (25) hayatını kaybetti. Aliağa Belediyesi'nde çalışan Akbayır, Arka Plajlar mevkiindeki gazinoda yelken kurslarının da verildiği Aliağa Deniz Kulübü'nün işletmecileri Y.İ. (35), kardeşleri B.İ. (33), T.İ. (32) ve arkadaşları E.T. ile şarkı yüzünden tartıştı. İddiaya göre, gruptakilerin Akbayır'a, "O sarhoş arkadaşların bir daha bizim kulübe gelmesin" demesi üzerine tartışma kavgaya dönüştü.

 

300 METRE KAÇTI

 

4 yerinden bıçaklanan Akbayır, mekandan dışarı çıkarıldı. Kanlar içindeki Akbayır, 15 dakika sonra 35 NBR 28 plakalı otomobiliyle tekrar mekanın önüne gelince kavga iyice büyüdü. Gruptakilerden Y.İ, tabancasını çıkarıp otomobili üzerlerine sürdüğü iddia edilen Akbayır'a kurşun yağdırdı. Otomobiline ve vücudunun çeşitli yerlerine çok sayıda kurşun isabet eden Akbayır, aracıyla 300 metre uzaklaşabildikten sonra hareketsiz kaldı.

 

Bu sırada, Aliağa Belediyesi'nde çöp kamyonu kullanan ağabey Tekin Akbayır ise kardeşinin otomobilini görünce telaşla yanına geldi.

 

ACI BULUŞMA

 

Kardeşini kucaklayıp arka koltuğa yatıran ağabey Tekin Akbayır, daha sonra isabet eden kurşunlar nedeniyle sağ ön lastiği patlayan otomobilin direksiyonuna geçti. Ancak, ağabey Tekin Akbayır'ın Aliağa Devlet Hastanesi'ne getirdiği Gazi Akbayır müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

Vücudunda 4 bıçak darbesi ve 6 kurşun yarası bulunan Gazi Akbayır'ın yakınları hastaneye akın etti. Acılı ağabey, "Kardeşimin kanı yerde kalmayacak" diye ağlarken, bölgede geniş güvenlik önlemleri alan polis İzmir'den takviye ekip istedi.

 

POLİS TAKVİYESİ

 

Öte yandan, olayın ardından kavgaya karışan kardeşlerden B.İ. ve T.İ. ile arkadaşları E.T. gözaltına alındı. Gazi Akbayır'ın ölümüne yol açan bıçak darbelerini vurduğu ve tabancayı ateşlediği öne sürülen Y.İ. ise kayıplara karıştı. Polis firari Y.İ'nin peşine düştü. (Yeni Asır/Egede Son Haber)