TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey’in özel hayatıyla ilgili attığı tweet ile tepki çeken Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, bugünkü köşesinde “Bu konu burada bitmez! Salıya, o gün de bitmezse çarşambaya devam edeceğim ve Şafak Pavey'in yalanlar üzerinden geliştirdiği politikasının maskesini düşüreceğim. Ve öyle belgeler, fotoğraflar koyacağım ki bütün Türkiye bir gerçeği görüp neyin ne olduğunu çok iyi anlayacak!” iddiasını öne sürdü.

Şafak Pavey'in, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt'ın sarf ettiği sözleri çarpıttığını ileri süren Yükselir, Pavey'in dediği gibi Bayazıt'ın "Başı açık kadın kirlidir" demediğini, Pavey'in kışkırtıcılık yaptığını iddia etti. Yükselir, "Bayazıt'ın sözlerini çarpıtıp alakasız bir biçimde konuşmasında kullanmasının başı açık kadınları kışkırtmaya ve başı örtülülere karşı provoke etmeye çalıştığı gerçeğini görünce sinirlendim tabii.." diyerek de kendini savundu.

NE OLMUŞTU?

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, TBMM’de başörtüsü tartışmasının yaşandığı oturumda konuşan Şafak Pavey’in sol kolunu ve bacağını kaybettiği tren kazasının gerekçesinin Pavey’in eski eşi tarafından terk edilmesi olduğunu öne sürmüştü. Twitter’da “Şafak Pavey’e Birleşmiş Milletler'de görev yaparken herhalde en iyi öğrettikleri şey yalan ve provokatörlük. Yalanlarla yaşıyor maalesef... Bu ilk yalanı değil. İsviçre de 1 çocuğu kurtarmak için mi yoksa kocası terk ettiği için mi o trenin önüne atladı sormak lazım kendisine!” demiş ve tepki toplamıştı.

Sevilay Yükselir'in yazısına gitmek için tıklayınız.