TSK'nin "operasyonlar bitti" diye açıklama yaptığı Yüksekova’da güvenlik güçlerinin, Yenimahalle için "operasyon" yapılacağı anonsu geçtiği öne sürüldü.

Çok sayıda zırhlı araçla kuşatma altına alınan mahallede 7 bini aşkın yurttaş bulunuyor.

DİHA’nın haberine göre, sokağa çıkma yasağının 40'ıncı gününde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde "operasyon bitti" açıklamasının ardından mahalle ve köylere yönelik saldırılar sürüyor, akşam saatlerinde camii ve zırhlı araçlardan, "Yenimahalle'ye operasyon yapılacak" şeklinde anonslar geçildi.

Yapılan anonslarda, "yasağın" sürdüğü hatırlatılarak, "Yenimahalle'de başlayacak olan operasyonlarda sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi için evlerinden kesinlikle dışarı çıkmamaları ve ilan edilen sokağa çıkma yasağına uymaları gerekmektedir" denildi.

Operasyon anonslarının yapıldığı Yenimahalle'de kuşatmanın başından bu yana evlerini terk etmeyen yurttaşlar bulunurken, daha önce zorla evlerinden çıkartılarak gözaltına alınmalarına rağmen evlerine geri dönmüştü.

Özel timlerin konuşlandırıldığı Selahattin Eyyubi Havalimanı ile karargaha dönüştürülen okulların arasında kuşatma altında tutulan mahallenin çevresine ise tanklar ve çok sayıda zırhlı araç konumlandırılırken, mahallede 7 bini aşkın yurttaş bulunuyor.