HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kendisi dahil HDP milletvekillerinin gözaltına alındığı 4 Kasım’a ilişkin açıklamalarda bulundu.

4 Kasım’da gözaltına alınarak tutuklanan Yüksekdağ, “Bizleri zindanlarla hapsedeceklerini sananlar, yanıldığını gördü, yine görecek. Ama hiçbir zaman ders almayı bilmedikleri için yine öğrenemeyecek. Görev sizin, bizim, bizlerindir. Gelişme ve yaşama olasılıklarını yitirmiş, kendileriyle birlikte ülkeyi çürüten bu iktidara karşı tek seçenek bizleriz. Türkiye’nin umudu ve geleceği olarak HDP’nin ileriye yürüyüşünü hiçbir saldırı, tutsaklık, kuşatma durduramayacak” dedi.

Yüksekdağ'ın açıklaması şöyle:

“Değerli Halklarımız, Sevgili Kadınlar ve Partili arkadaşlarım!

Hepinizi sevgiyle, saygıyla, özlemle ve iki yıllık tutsaklığın aşındıramadığı bağlılık ve iradeyle selamlıyorum. Biliyorum ki sizler de umudu ve direnci yüreğinizden eksik etmeyerek dışarıdaki hapishane düzenine karşı mücadele azmi oluyorsunuz. HDP iki yıl boyunca neredeyse bütün saldırıların, zulmün, haksızlıkların deneyiminden geçmiş bir toplumsal yapı olarak, direnmenin ve geleceğe yürümenin sembolü olmuştur. Bizler de rehin tutulan halk siyasetçiler olarak bu sağlamlığı nereden aldığımızı bir an olsun unutmadık. Kadınların kurutuluş özlemini, ölümsüzlerimizin anı ve vasiyetlerini, emeğin, özgürlüğün, barışın değerlerini kuşanarak halklarımıza, seçmenlerimize, layık bir duruş sergilemeye çalıştık.

Bundan sonra da hep aynı inançla, haklı ve onurlu mücadelemizin bağrında olmaya devam edeceğiz. Bizleri zindanlarla hapsedeceklerini sananlar, yanıldığını gördü, yine görecek. Ama hiçbir zaman ders almayı bilmedikleri için yine öğrenemeyecek. Görev sizin, bizim, bizlerindir. Gelişme ve yaşama olasılıklarını yitirmiş, kendileriyle birlikte ülkeyi çürüten bu iktidara karşı tek seçenek bizleriz. Türkiye’nin umudu ve geleceği olarak HDP’nin ileriye yürüyüşünü hiçbir saldırı, tutsaklık, kuşatma durduramayacak. İçeride ya da dışarıda olabiliriz ama asıl bizleri birleştiren içimizde bu inancı ve coşkuyu duymamız ve beslememizdir.

Sizleri bir kez daha bu inanç ve coşkuyla selamlıyorum. Direne direne kazandık, yine kazanacağız.”