Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüleri Eylem Tuncaelli ve Naci Sönmez’in, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pasaportlarına el konuldu.
 
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüleri Eylem Tuncaelli ve Naci Sönmez’in, Avrupa Yeşiller Partisi'nin 29. Konferansı’na katılmak üzere İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Almanya'nın Berlin kentine gidecekleri sırada pasaportlarına el konulduğu öğrenildi. 
 
Sosyal medya hesaplarından durumu duyuran Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, “Havaalanından çıkış yapmak isteyen Eş Sözcülerimiz Eylem Tuncaelli ve Naci Sönmez hakkında herhangi bir yurtdışı yasağı olmamasına rağmen pasaportlarına el konularak çıkışları engellenmiştir. Bu hukuksuz uygulamaları kabul etmiyor, demokrasi ve hukuk mücadelesinde sesimizi yükselteceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz” açıklaması yaptı. 
 
Havaalanı karakolunda pasaportlarına el konulduktan sonra oradan ayrıldıklarını söyleyen Naci Sönmez, yaşananın keyfi bir uygulama olduğunu belirtti. Sönmez, şu sözlerle tepki gösterdi: “Vizemizi yeni aldık. Madem iptal olması gereken bir durum vardı vize işlemleri sırasında iptal etmeleri gerekirdi. Bu da uygulamaların Türkiye’de muz cumhuriyeti gibi hukuksuz ve rahatça yapılabildiğini gösteriyor. Bir kez daha tescillenmiş oldu. Bundan daha ağırlarını yaşayanlar oluyor. Yaşadığımız devede kulaktır fakat bu örnek de vesika oldu.”