Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili 25 Mart’ta açıklanacağı iddia edilen kaset 26 Mart 2014′ün ilk saatlerinde yayınlandı.

Haramzadeler ve Başçalan hesaplarından yayınlanan kasetlerin aksine bu sefer ki adres “DLMK Hack” isimli bir twitter hesabı oldu.

İddialara göre Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal’ın kasetini internete koyulmasında bizzat rol oynamış. Başdanışmanı Mustafa Varank ise Erdoğan’la yaptığı konuşmaları ortam dinlemesi ile kaydetmiş ve konuya ilişkin ses kayıtları mailleri içinde bulunmuş.

“DLMK Hack” Mustafa Varank’ın mail hesabını hackleyince bu ses kaydına ulaşmış. Yine iddiaya göre o mail hesabından Başbakan’ın bilgisayar başında Deniz Baykal’la ilgili olduğu iddia edilen görüntüleri izlerken çekilen fotoğrafı da çıkmış.

BAYKAL’A KURULAN KASET KOMPLOSU

Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen kayıtların ses çekim kalitesinin bozuk olması dikkat çekerken, ortaya atılan iddialar gündemi değiştirecek nitelikte.

Kayıtlara CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a kurulan kaset komplosuyla ilgili olarak Erdoğan’ın birinci derecede etkili olduğu iddia ediliyor. Yayınlanan ses kaydına göre, Erdoğan kayıtları kendisinin kullandığı bilgisayar vasıtasıyla AKİT gazetesinin mail hesabına gönderiyor, bu işlemi gerçekleştirirken danışmanları da yardımcı oluyor.

MUSTAFA VARANK BAŞBAKAN’I DİNLEDİ İDDİASI

Kayıtları yayınlayan twitter hesabının iddiasına göre bu sesler ve tek fotoğraflık Erdoğan’ın bilgisayar başındaki görüntüsü Mustafa Varank’ın mailinin hacklenmesiyle ortaya çıktı.

Varank’ın Erdoğan’ı bilgisayar başında ses kaydına aldığı ve daha önce Başbakanlıkta bulunan böcek olarak bilinen ses kayıt cihazıyla da ilgili olabileceği belirtiliyor.

EMRE USLU, MEHMET BARANSU VE FUATAVNİ NE DEDİ?

Deniz Baykal’a ait görüntülerin öncelikle Erdoğan’a geldiği ve oradan çeşitli internet sitelerine servis edildiğine ilişkin kayıtlara Gazeteci Mehmet Baransu ve son günlerin en çok konuşulan twitter hesabı Fuatavni’den onaylama geldi. Baransu konuyla ilgili attığı tweetlerde Deniz Baykal’a daha önce bu konuyu anlattığını söyledi.

Fuatavni ve Baransu hesaplarının yanı sıra gazeteci Emre Uslu da olayı doğrulayarak yeni kasetlerin çıkabileceğini iddia ettiler.

“HEMEN BAŞLAYIN, HEMEN ŞEYE YÜKLEYİN”

İşte o ses kaydında Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen sözler:

"Maalesef çok edepsiz ve ahlaksız şeyler. Burada bir müdahale olması lazım. CHP işin şirazesinden çıktı. Elimizde bu tarz şeyler var yayınlanabilecek belge....

Bunu versem nasıl yaparsınız? İnternet sitelerine mi pas ediyorsunuz? Tabi aslında türlü türlü görüntü var. O zaman öyle yapalım, ben şimdi bunu koyayım harddiske de.

Ama kayıt çok kötü. Fotomontaj Falan Filan gibi bir şey diyemez mi? Bilmiyoruz ki, böyle ahlaksız bir adam. Ülke için iyi bir şey değil. Bu ülkede CHP gibi bir partide bunun olması...

Aslında evveliyatına ilişkin daha iyi şeyler elde edilse... Şimdi yalnız yani bunun süratle bilinmesi lazım.

Hemen başlayın, hemen şeye yükleyin...

Bir yandan bu işin görüntülerini vermek lazım. Bu önemli...

Videonun devamını da verelim. O halde dediğim gibi... web sitelerinden dünyaya, gerekiyorsa televizyonlardan, belki onlar görüntü vermese de konuşmaları filan verir...

CHP bitiyor. Kılıçdaroğlu için de çalışma yapılabilir, ama şey yapılması lazım, gereken dersleri almaları lazım. Bunun devamıyla alakalı konu nedir? Ev içi çekim yapabiliyor musunuz? Anladım, bizim için ilişkinin şeyi önemli. Bulursanız görüntüsünü konuştuğumuz gibi....

İşte o tür şeylerde adım atmak lazım. Görüntü varsa gereği yapılır ama görüntü lazım. Yani bu şeyin farkında artık ilişkinin." (Kaynak: haberdokuz, cumhuriyet)

İlgili ses kaydı bu linklerde yayınlandı:

https://www.youtube.com/watch?v=afiXUI6NPIc

http://vimeo.com/90067102

Skandal bir ses kaydı daha:

Hakan Fidan: Gerekirse Süleyman Şah'ı biz bombalarız