Yatırım olanaklarınızı bu şekilde değerlendirmeyi planlıyorsanız öncelikle yatırıma uygun satılık arsa seçenekleri arasında bir tercihte bulunmanız gerekiyor. Bunun için detaylı fiyat analizlerini inceleyerek değerli ya da önümüzdeki yıllarda değerlenmesi beklenen bölgeler hakkında fikir edinebilirsiniz. Arsanın otoyol ve köprü gibi büyük yatırım projelerine yakın olması karlı bir yatırım yaptığınızın göstergeleri arasında yer alıyor. Gelişme aksının üzerindeki bölgeler ile bu noktalara nispeten uzak olan bölgeler arasında ciddi fiyat farklılıkları yaşanabiliyor. İlk satın alma aşamasında görülen fiyat farklılığının yanı sıra gelecek dönemlerde arsalar arası fiyat değişimlerinde de ciddi farklılıklar söz konusu olabiliyor.

İstanbul Arsa Yatırımcısına En Fazla Kazandıran İllerden

Yatırıma uygun arsa alanlar için son dönemlerde en fazla kazandıran ilçelerden biri İstanbul Çatalca ve Silivri. Şehre yapılan 3. Köprü ile birlikte bu çevrede yer alan arsaların fiyatları önemli oranda etkilenmiş oldu. Ayrıca İstanbul için tamamlanan projelerin yanı sıra planlama aşamasında olan ya da yaygın olarak dillendirilen projeler de bulunuyor. Tüm bunlar henüz bu yatırımlarla ilgili bir adım atılmamış olsa da Silivri satılık arsa fiyatları üzerinde etkisini göstermeye başlıyor. Kentsel dönüşüm projeleri de İstanbul’da arsa yatırımlarının değeri ve karlılığı üzerinde belirleyici olan etmenler arasında yer alıyor.

Arsa Yatırımcısına Kazandıran İller

Yatırıma uygun arsa satın alarak kazançlı çıkmak isteyenler için uygun olan iller arasında yalnızca İstanbul yer almıyor. İzmir de kentsel dönüşüm projelerinin yaygınlaştığı ve buna bağlı olarak da arsaların değer kazandığı iller arasında yer alıyor. Sanayi alanındaki yeri, gelişime açık olması ve konum olarak da önemli illere yakınlığı Bursa’yı da arsa yatırımı üzerinden kazanç sağlayan şehirler arasına dâhil ediyor. Başkent de arsa yatırımı tercihinde öne çıkan şehirler arasında yer alıyor. Aldığı göçler sebebiyle çapı genişleyen Ankara’da özellikle kısa vadede getiri beklemeyenler için birçok yatırımlık arsa seçeneği bulunuyor. Bu bölgelerde markalı konut talebine artış yaşanması da konum olarak tercih edilen bir noktada olan arsalara olan talebin ve buna bağlı olarak fiyatların artmasında önemli bir etken.