KHK ile ihraç edildikten sonra Yüksel Caddesi’nde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça tarafından başlatılan “işimi geri istiyorum” eylemine katılan Veli Saçılık’a, polis saldırdı. Saçılık’ın üzerine yakın mesafeden onlarca plastik mermi sıkılması, biber gazı atılması, darp edilmesi tepki yarattı. Saldırıyı Veli Saçılık, 

İHD Başkanı Öztürk Türkdoğan ve Adli Tıp Uzmanı Ümit Biçer, BirGün'den Burcu Cansu'ya konuştu. 

BANA YAPTIKLARI İŞKENCE 

Veli Saçılık: “Polis bana iki defa saldırdı. İlk saldırıda kolumun üzerine düştüm.. Akşam da hedef alarak yakından plastik mermi ve gaz ile saldırdılar. ‘Yenileceksiniz’ sözümüze çok sinirleniyorlar ve daha sert saldırıyorlar ama yenilecekler. ‘İşimizi geri istiyoruz’ diyoruz, her türlü işkenceyi yapıyorlar. Bana yaptıklarının adı sokak ortasında işkence. Üstümde tesadüfen kapişonlu hırka vardı da plastik merminin gözüme girmesini engelledi.”

POLİSLER CEZALANDIRILSIN 

İHD Başkanı Öztürk Türkdoğan: “Plastik mermi vücudun öyle bir yerine denk gelir ki ölebilirsiniz. Bu tip işkencelerde alt sınır 8 yıldır ve zamanaşımı yoktur. İHD olarak suç duyurusunda bulunacağız. Polisleri şikayet edeceğiz.”

Adli Tıp Uzmanı Ümit Biçer: “Plastik mermiler yaşamsal bölgelere isabet ettiğinde kalp rahatsızlığı olan kişide stres etkisi ortaya çıkararak zincirleme bir reaksiyonla ölüme yol açabilir. Örneğin yüz, boyun, ensenin belli bölgesine isabet eden tokat dahi öldürücü bir yaralanmaya yol açmasa bile o noktalara aşırı uyarı yapması nedeniyle ani kalp ve solunum durmasına neden olabilir.”

GÜLMEN VE ÖZAKÇA'YA BAKANLIKTAN RET 

CHP Ankara Milletvekilleri Murat Emir ve Ali Haydar Hakverdi, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı Sincan Cezaevi’nde ziyaret etti.

CHP’li Emir ve Hakverdi, yaptıkları görüşmeye ilişkin şunları paylaştı: “Cezaevindeki temel sorunları, hekimle ilgili. Nuriye de Semih de cezaevi hekiminin muayenesini kabul etmiyor. Ankara Tabip Odası’nın (ATO) görevlendireceği bir hekimin durumlarının takibini yapmasını konusunda ısrarcılar. Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumlarını kontrol etme ve muayene yapma talebiyle Adalet

Bakanlığı’na başvuran ATO’nun talebi “ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutukluların özel muayene ve takibine yönelik bir uygulama bulunmamaktadır” gerekçesiyle reddedildi.