Van Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayının 4’üncü meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Meclis Başkanı Cemil Komi başkanlığında yapılan toplantıya üyeler, her yıl 17-24 Haziran tarihlerinde kutlamasına karar verilen "Van Gölü Havzası Farkındalık Günleri"ne dikkat çekmek için “Van Gölü Nefesimizdir” yazılı ve etkinlikler için hazırlanan özel logonun yer aldığı tişört ve şapkalar giyerek katıldı.

Yapılan çalışmalara destek vermek ve Van Gölü’ne dair duyarlılığı artırmak için bu tişört ve şapkaları giyen meclis üyeleri, toplantı boyunca Van Gölü için tek ses oldu.

Meclis gündemlerinin okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tuşba Belediye Meclis Üyesi İsmet Tan, Çatak’ta yapılmak istenen Hidroelektrik Santral (HES) projesine dikkat çekti.

Projenin önüne geçmek için Meclisin gerekli adımları atması gerektiğini söyleyen Tan, “Tüm dikkatlerin Van Gölü’ne çevrildiği bir zamanda Çatak ilçemizde bir HES projesi yapılmaktadır. Ben buradan tüm meclisi bu konuya duyarlı olmaya çağırıyorum. Çünkü o güzel derelerimizde endemik bir tür olan kırmızı benekli alabalık yaşıyor. Bu güzelliğin o kıymetli coğrafyanın yok olmaması için meclisin bu projeye karşı çıkmasını istiyorum. Çünkü bu konu siyaset üstü bir meseledir” dedi.

Toplantı komisyonlar tarafından hazırlanan gündem maddelerinin onaylanmasıyla son buldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı