Meclis önünde “Geçinemiyorum” diyerek kendisini ateşe veren inşaat işçisi Sıtkı Aydın ile Ankara Numune Hastanesi’nde görüşmek isteyenlere ‘valilik emri’ni gerekçe gösteren polis, ziyaretlere izin vermedi.

Aydın’ın kaldığı odanın kapısı ve çevresi polisler tarafından adeta ablukaya alındı. İnşaat-İş Sendikası’nın Avukatı Kazım Bayraktar, Aydın ile görüşmek için gittiği Ankara Numune Hastanesi’de polisler tarafından engellendi.

Bayraktar, kendisini engelleyen polislere Aydın’ın gözaltında olup olmadığını sordu. Bunun üzerine polisler, ‘Valilik yasakladı’ cevabını verdi. Valiliğin böyle bir karar veremeyeceğini belirten Bayraktar, görüşmekte ısrarcı oldu.

Ardından polisler, Aydın’ın müşteki olarak ifadesinin alındığı kaydetti. Bayraktar’ın, sendika avukatı olarak içeriye girmek istediğini söylemesi üzerine polis amiri, Aydoğmuş’un sendika üyesi olmadığını belirterek, Bayraktar’ın içeriye girmesini engelledi.

 ‘AMACIM VEKİLLE GÖRÜŞMEKTİ’

Öte yandan Sıtkı Aydın, yandaş medyanın ve yetkililerin kendisini hedef göstermesi üzenine Twitter’dan bir açıklama yaptı.

Aydın, “Yüzümde oluşan yanık ikinci derece, kolumdaki ise birinci derece hepinize teşekkür ederim, çok iyiyim. Hakkımda provokatör diyenlerin hepsini Allah’a havale ediyorum. Benim amacım Meclis’te üyesi olduğum bir AK Parti’li vekil ile görüşmekti. Bu esnada görevliler tarafından darp edildikten sonra su şişesindeki benzini üzerime döktüm” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BirGün