Taksim Dayanışması, günlerce süren eylemlerin ardından kapatılan Gezi Parkı için meydanda buluşacak.

Saat 19.00’da meydanda buluşmayı planlayan gruplar, Gezi Parkı’na girmeye çalışacak.

Taksim Dayanışmasından yapılan açıklamada, “Parkı yeniden gerçek sahiplerine yani herkese açmaya gidiyoruz. Taleplerimizden ve kazanımlarımızdan vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. Kayıplarımızı anmak, taleplerimizi tekrar hatırlatmak ve hala tüm Türkiye’de yaşanan şiddeti kınamak üzere, mahkemenin gerekçeli kararıyla Taksim’de buluşuyoruz” ifadeleri yer aldı.

Bu arada, buluşma öncesinde “1. Geleneksel Water War Şenliği” isimli etkinlik gerçekleştirilecek. Etkinliğe katılanlar, Taksim Meydanı’nda su savaşı yapacak.

'TOPLANMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Öte yandan, Taksim Dayanışması’nın yapacağı toplantıdan önce İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’dan Gezi Parkı’yla ilgili önemli bir açıklama geldi.

Sosyal Paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yapan Vali Mutlu, parkın yarın açılacağını duyurdu.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Mutlu, Gezi Parkı'nda eylem yapılmasına izin verilmeyeceğini dile getirdi.

Mutlu “Elbetteki güvenliği temin edeceğiz. İzinsiz toplanmalar huzuru bozar. Yasal izinle yapılanlar huzuru bozmaz . Valilikten izin talebi yok. Müsaade vermediğim bir alanda toplanmanıza izin vermem. Bu toplanmaya müsaade vermeyeceğiz. Olursa, makul sürede çağrımızı yapacağız. Herkes hukuk sistemi içinde hareket etmelidir. Yanlış çağrıları yapanlar ilgili makamlara müracat etmelidir. Mahkeme kararı Topçu Kışlası inşaatına ilişkindir. Gezi Parkı ile ilgili herhangi bir mahkeme süreci yoktur” dedi.