Twitter'da "Hüseyinİçin Ambulans" etiketi en çok konuşulan konular listesine girdi. Sosyal medya kullanıcıları 2 gündür yaralı olduğu halde ambulansın almasına izin verilmeyen 16 yaşındaki gencin durumuna dikkat çekti. Yaralı çocuğun acilen hastaneye kaldırılması için ayrıca AİHM’e de başvuru yapıldı.

Bir sosyal medya kullanıcısı "Deletin vurduğu ve 24 saattir ambulans izni vermediği yaralı Hüseyinİçin Ambulans TAG ı açmak ve AİHM'e başvurmak zorunda kalıyoruz.UTANÇ..." diye isyan etti.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan Nur mahallesinde dün akşam özel harekat polislerinin tank ve havan topu ile yaptığı saldırılarda yaralanan 16 yaşındaki Hüseyin Paksoy isimli çocuk hastaneye kaldırılmazken halen mahallede bekletiliyor.

Yaralı halde olan Paksoy’un sağlık durumu giderek ağırlaşırken hastaneye kaldırılması için HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve ailesi bir çok kez Cizre Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü arayarak ambulansın yaralıyı almasına izin verilmesini istedi.

Buna ragmen devlet yetkililerinin verdiği “Bölgede catışma var” yanıtı ambulansın mahalleye girişini engelledi.

Bunun üzerine Paksoy’u ambulanssız hastaneye kaldırmaya çalışan yurttaşlara özel harekat polislerce ateş edildi. Yaralı çocuğu acilen hastaneye kaldırılması için Paksoy ailesi’nin adına Avukat Nuray Özdoğan yaptığı bir dilekçe ile AİHM’e (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) başvuru yaptı.

Yapılan dilekçede Paksoy’un sağlık ve yaşam hakkının engellendiği için acilen yasağın kaldırılması öne surulurken, AİHM Paksoy’un hastaneye kaldırılması için acil karar verilmesi talebi vurgulandı.