Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ndeki 8 tutuklu, cezaevindeki 'keyfi hücre değişimlerine karşı' açlık grevi eylemi başlattı. 14 Ocak'ta başlayan eyleme, 21 Ocak'ta başka tutuklular da destek verdi.

Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Emrah Uygur'un babası hapishane idaresine 'oğlunun bağımsızlarla kalmasını' içeren dilekçe verdi. Bu dilekçeyi bahane eden hapishane yönetimi ise Uygur'u kendi rızası olmadan başka bir hücreye götürdü. Uygur da kendisine yönelik bu saldırının ardından bu durumu protesto etmek için, arkadaşları Deniz Şah ve Deniz Kabak ile birlikte 14 Ocak 2013 günü Açlık Grevine başladı.

21 Ocak 2012 günü ise, aralarında Grup Yorum elemanı Seçkin Aydoğan'ın da olduğu Fikret Kara, Sadık Çelik, İlyas Arguvan, Özcan Bayram adlı tutuklular da destek açlık grevine başladı.

Bugün de Grup Yorum resmi twitter hesabı üzerinden, grup elemanı olan Aydoğan'a ve açlık grevindeki tutuklulara destek için "Grup Yorum Açlık Grevinde" hashtag'inin paylaşılması ricasında bulunuldu. 23.30'dan beridir de bu hashtag, twitter üzerinden binlerce kişi tarafından paylaşılmaya başlandı. (DEMOKRAT HABER)