Cezaevlerinde açlık grevi eylemini sürdüren siyasi tutukluların aileleri, DBP, HDP, TJA ve DTK’den siyasetçilerin aralarında bulunduğu 20 kişi, DBP Diyarbakır İl Örgütü binasında yaptıkları basın toplantısının ardından açlık grevine başladı.

2 günlük süresiz ve dönüşümlü açlık grevine ilk ekip olarak 20 kişi başladı.

Açlık grevine katılanlar adına konuşma yapan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, Tutukluların, dışarıda da devletin halka dayattığı saldırıları kabul etmediklerini dile getirdi.

 Aslan, “Dışarıda, içeride o kadar büyük bir baskı cenderesi oluşturulmuş ki insanların nefes dahi alınması istenmiyor. Güçlü bir örgütlenme olmazsa kötü sonuçlar ortaya çıkacak. Biz de bugün kötü sonuçların çıkmaması için, baskı politikalarının bir an önce son bulması için tutukluların direnişine ortak oluyoruz. Kürt halkı baskılara karşı her zaman üzerine düşen rolü büyük bir sorumlulukla yerine getirmiştir" diye belirtti.

'BİR AN ÖNCE TALEPLERİ KABUL EDİLMELİ'

Aslan, "Bütün tutuklular ve açlık grevinde olan tutuklular için açlık grevine başladık. Bir an önce tutukluların talepleri kabul edilmeli. Ölümler olmadan bir şeyler yapılmalı. Tutukluların direnişini destekliyoruz ve onların talebi bizim talebimizdir. AKP’nin Kürt halkına dayattığı teslimiyet politikalarından bir an önce vazgeçmesi gerekiyor" dedi.

Kürt halkı ve tutukluların AKP’nin politikalarına boyun eğmeyeceğini ifade eden Aslan, şöyle devam etti:

"Halkımız da ortaya koyacağı direnişle de bunu gösterecek. Buradan AKP hükümetini uyarıyoruz; cezaevlerinde cenazelerin çıkmaması için gerekli adımların bir an önce atılması gerekir. Bizler de tutukluların sesi olmak için direnişimizi ortaklaştırmalıyız ve her alana bunu yaymalıyız. Bugün Diyarbakır’da 19 kişiyle 2 günlük süresiz dönüşümlü açlık grevine başlıyoruz. Sonuç alıncaya kadar eylemimiz büyüyerek ve güçlenerek sürecek."

'TALEPLER KARŞILANANA KADAR DİRENİŞTEYİZ'

Açlık grevine başlayan ve cezaevindeki tutuklu yakını olan Ronahi Pala ise, “Cezaevlerine gittiğimizde bile o kadar kötü muamelelerle karşılaşıyoruz ki ne zaman çıkacağız diye düşünüyoruz. Düşünün, içerideki tutuklular neler yaşıyorlar! Ölümlerin olmasını istemiyoruz. Çocuklarımızın taleplerinin bir an önce karşılanması gerekir. Biz aileler olarak çocuklarımızın yanındayız. Bizler de talepler karşılanana kadar burada direnişte olacağız" dedi.