Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi içerisinde yer alan bir generalin öldürüldüğü bilgisi geldiğini ve aralarında albayların da bulunduğu 130 askerin gözaltına alındığını bildirdi.

CNN TÜRK yayınına bağlanan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ saat 07.10 itibariyle gözaltı rakamını 336 olarak verirken saat 07.40'ta Türkiye genelinde 754 TSK mensubunun gözaltına alındığı bildirildi.

DHA, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat Hatay ve Jandarma Okullar Komutanı Tuğgeneral Sadık Köroğlu, Beytepe'de gözaltına alındığını duyurdu.

'MUHALEFET LİDERLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Başbakan Binali Yıldırım, TRT Haber'e yaptığı açıklamada da milli iradenin sesi olarak saat 14.00 itibariyle Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdıklarını söyledi.

Halkın darbe girişimine karşı sokaklarda olması  ve muhalefet liderlerinin destek olması konusunda görüşleri sorulan Başbakan Yıldırım şöyle konuştu:

‘MEYDANLARA İNİN’

"Muhalefet liderlerine teşekkür ediyorum, demokrasiye sahip çıkmışlardır, darbe girişimine karşı net bir tavır göstererek, hükümetimizin yanında yer almıştır, bu bir. İkincisi vatandaşlarımız sokağı darbecilere dar etmiştir, bırakmamıştır, vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Ancak vatandaşlarımız asla ayrılmasınlar, gün aydınlandı evinden kalkan hemen meydana insin. Bulundukları şehirde meydanı boş bırakmayalım. İnşallah bunlar da gelmiş geçmiş olacak ve bunların hesabını soracağız."

(Kaynak: CNN Türk)