Türk Metal Sendikası direnişteki işçilerin taleplerine kulak vermek yerine işçilerin eylemini bitirme çabasında olduğunu duyurdu.

Evrensel'de yer alan habere göre, yazılı bir açıklama yapan sendika yönetimi işçilerin taleplerinden birinin Bosch’taki sözleşmenin kendi işyerlerinde de uygulaması talebi olması karşısında daha önceki savunmasını yineledi: “Bosch’ta ücret artışları ve işverenin sendikasız dönemde işçileri için yaptığı ücret ayarlamaları nedeniyle, sınırlı sayıda işçimizin, diğer işyerlerindeki işçilerimizden biraz daha yüksek ücret almaları sonucunu ortaya çıkarmıştır. Ancak bütün bunlara rağmen, Bosch işçisinin ortalama ücreti, yine de, Renault ve Tofaş işçilerinin ücret ortalamasının gerisindedir.”

Örgütlü olduğu bir fabrikada imzalanmış olan sözleşme için ‘iyi değil’ diyerek işçileri ikna etmeye çalışan Türk Metal yöneticilerinden işçilerin taleplerine sahip çıkmak yerine eylemi bitirme çabasında olduklarının itirafı şu sözlerle geldi: “Sendikamızın tüm uzlaşma çabaları, eylemlere son verme yolundaki girişimleri ve işçilerimizle diyalog çabası sonuçsuz kalmaktadır. Ancak Türk Metal Sendikası, gerek MESS ve gerekse işverenler ile görüşerek bu çıkmazın aşılabilmesi için girişimlerine devam etmektedir. Çabamız, eylemin sonlandırılması, işyerini terk etmeme eylemine son verilmesi, üretime başlanması ve sorunların görüşmeler yoluyla çözülmesi içindir.”