Abdullah Öcalan’ın sağlık sorunları hakkında İmralı’ya bağımsız bir doktor heyeti talep etmesinin ardından Türk Tabipleri Birliğinin (TTB) Öcalan’ın sağlık kontrollerini yapmak üzere İmralı Adası’na gitmek için Adalet Bakanlığına başvurduğu öğrenildi.

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ile 1 Temmuzda yaptığı görüşmenin ardından sağlık sorunlarının devam ettiği ve sağlıklı bir tedavi için İmralı Adası’na bağımsız bir doktor heyetinin gelmesi yönünde yaptığı çağrının ardından girişimler devam ediyor.

Çağrının ardından gözler sağlık ve insan hakları örgütlerine çevrilirken, ilk girişim TTB’den geldi. TTB Merkez Konseyinin aldığı karar doğrultusunda Öcalan’ın sağlık kontrollerini yapmak üzere İmralı Adası’na gitmek için Adalet Bakanlığına başvurduğu öğrenildi.

TTB avukatlarının dilekçeleri Adalet Bakanlığına dün sunduğu öğrenilirken, Adalet Bakanlığının başvuruya ne zaman yanıt vereceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Öte yandan DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk ta Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Aysel Tuğluk, “İmralı’ya bir an önce bağımsız bir doktor heyeti gitmeli, Sayın Öcalan ilerlemiş sağlık sorunları nedeniyle önce muayene edilmeli, ardından tedavi için her ne gerekiyorsa bir an önce vakit kaybetmeden yapılmalıdır” dedi.

Tuğluk, Öcalan’ın sağlığının bozulmasının nedeninin içerisinde bulunduğu cezaevi koşulları olduğuna dikkat çekti. (bestanuce)