Türk Silahlı Kuvvetleri hapishaneleri doldurmaya devam ediyor. Darbe girişimleri, yargısız infazlar, işkenceler derken askeri casusluk operasyonunda inanılmaz gelişmeler yaşanıyor. Daha önce eskort kızlar kullanılarak muvazzaf askerlerden askeri bilgilerin ele geçirildiği ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada bugüne kadar 46'sı emekli ve muvazzaf asker toplam 78 kişi tutuklanmıştı. Şimdi de 50 muvazzaf asker hakkında daha yakalama kararı verildi.

 

İzmir’de Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı 'Askeri sırların ele geçirilmesi' soruşturmasında 12 ilde başlatılan 6. dalga operasyonunda 50 muvazzaf şüpheli için yakalama kararı verildi.

 

Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi üzerinde bu sabah, aralarında İzmir'in de bulunduğu 12 ilde, şüpheli 50 muvazzaf asker hakkında daha yakalama kararı verildi.

 

Farklı illerde gözaltına alınarak İzmir Merkez Komutanlığı'na getirilen bazı şüphelilerin, buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Şebekenin, özellikle radarların konumları ve savaş uçaklarının durumunu yakından bilen subayları tuzaklarına düşürdükleri belirlendi. Şebekenin, bazı savaş pilotlarını, yatak odalarına yerleştirilen gizli kameralarla 24 saat izleyip, konuşmalarını dinledikleri saptandı.