Millî Savunma Bakanlığı, "Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait iki F-16 ile 2 saat Suriye hava sahasında uçuş icra edildi" açıklamasında bulundu.

Uçuşun Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı'na bağlı olarak 68'den fazla ülkenin katılımıyla faaliyet gösteren 'Özel Operasyonlar Ortak Görev Gücü - Doğal Kararlılık Operasyonu’nun bir parçası olduğu öğrenildi.

Türkiye ile ABD, Suriye’nin kuzeyine kurulması planlanan güvenli bölgede dördüncü hava devriyesini 12 Eylül'de gerçekleştirmiş, Fırat’ın doğusundaki helikopter devriyesinin ardından Irak ve Suriye’de IŞİD ile mücadele koalisyonunun ‘Özel Operasyonlar Ortak Görev Gücü - Doğal Kararlılık Operasyonu’nun resmi Twitter hesabından Demokratik Suriye Güçleri (DSG) paylaşımı gelmişti.

ABD askeri ve Türkiye askerinin yer aldığı helikopter görüntüsünün altına, “ABD liderliğindeki koalisyon, NATO müttefiki Türkiye ile IŞİD'i yenmede ortağı DSG arasında çözüm bulmaya devam ediyor. Bugün Amerikan UH-60 Blackhawk (Kara Şahin) helikopterleri, Türkiye helikopterleriyle birlikte güvenlik mekanizmasının dördüncü uçuşunu gerçekleştirdi” notu düşülmüştü.