Türkiye İşçi Partisini Meclis’te temsil etmeye başlayan İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis kürsüsündeki ilk konuşmasını da TİP’in lideri Behice Boran’ın ölümünün 31’inci yıl dönümünde yaptı.

Baş, “Behice Hanım işçilerin, emekçilerin hakkını savunduğu için vatandaşlıktan çıkartıldı. Patronlarla ve patron temsilcileriyle dolu bu Mecliste bir kez daha ilan ediyoruz: Bizim vatanımız lüks jetler, saraylar, gemicikler değil, işçilerin, emekten yana olan aydınların vatanıdır” dedi.

Baş, Kalkınma Bakanlığı’nın yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde söz aldı.

“Bugün bizim açımızdan tarihî bir gün” sözleriyle konuşmasına başlayan Erkan Baş şunları söyledi:

“10 Ekim 2018 itibarıyla ben ve mücadele arkadaşım, yoldaşım Barış Atay Türkiye İşçi Partisini temsilen bu Meclis’te bulunuyoruz. Türkiye işçi sınıfının, emekçilerin, yoksulların çıkarlarını, seslerini duyurmak için bu kürsüyü elimizden geldiğince kullanmak istiyoruz. 10 Ekim aynı zamanda Türkiye İşçi Partisi’nin tarihsel lideri, Genel Başkanımız Behice Boran’ın aramızdan ayrılışının 31’inci yıl dönümünü. Behice Hanım’ın 12 Eylülde kapatılan partisini hepimiz biliyoruz. Daha sonra vatandaşlıktan çıkarıldı ama işte bugün onun taşıdığı sosyalizm bayrağı yine bu Meclis kürsülerinde kendisine yer bulmuş oldu. Behice Hanım işçilerin, emekçilerin hakkını savunduğu için vatandaşlıktan çıkartıldı. Patronlarla ve patron temsilcileriyle dolu bu Mecliste bir kez daha ilan ediyoruz: Bizim vatanımız lüks jetler, saraylar, gemicikler değil, işçilerin, emekten yana olan aydınların vatanıdır.”

‘BARIŞ MÜCADELESİNİ BORAN GİBİ BÜYÜTECEĞİZ’

Konuşmasında 10 Ekim Ankara katliamına da değinen Baş şöyle devam etti; “Bugün burada onurla taşıdığımız Türkiye İşçi Partisi rozetini bizden önce bu kürsüde taşıyan Behice Boran aynı zamanda Türkiye barış mücadelesinin öncülerinden bir tanesiydi. Kimse onun “NATO’ya hayır” sesini, “Türk askerinin Kore’de ne işi var?” sesini unutturamaz ve biz bu kürsüde barış mücadelesini tıpkı Behice Boran gibi yükseltmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle 10 Ekim katliamında yitirdiğimiz tüm barış savaşçılarını da bir kez daha anmak istiyorum ve ölümünün 31’inci yıl dönümünde Behice Boran’ımızı umut dolu güzel günleri çağıran o sözleriyle bir kez daha anıyorum, “Selam olsun Türkiye’nin ve dünyanın aydınlık geleceğine” diyorum.

Kalkınma Bakanlığı’nın yeniden yapılandırılmasını öngören kanun teklifini de eleştiren Baş, “Ben bu kanunu okuduğumda bir tek şey görüyorum, bütün ülkenin tapusunu teslim ettiğiniz saraya “Al, istediğin patrona istediğin gibi para aktar.” diyorsunuz.

“Teklifin gerçek sahibi kim? Berat Albayrak.” Berat Albayrak ne diyor? “Vergiyi tabana yayacağız, vergi adaleti sağlayacağız.” diyor. Arkadaşlar, tabanın canı çıktı canı, zaten vergiyi sadece taban veriyor. Siz bu vergiyi tavandan alın, kim zenginleştiyse, bu on beş yılda kim servetine servet kattıysa vergiyi onlardan alacağız. Emekçilere, yoksullara, halka eşit bir biçimde dağıtacağız. Birileri patronların servetine servet katmak istiyorsa biz buradan açıkça ilan ediyoruz arkadaşlar: Biz bu krizin faturasını işçilere, emekçilere, yoksullara ödetilmesine izin vermeyeceğiz. Biz “Aynı gemideyiz.” yalanıyla bu faturayı işçilere, emekçilere ödetmenize izin vermeyeceğiz.