Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, ÇHD ve Halkın Hukuk Bürosu, TAYAD, Yürüyüş Dergisi ve İdil Kültür Merkezi'ne dün gerçekleştirilen polis baskınlarını ve gözaltıları protesto etti.

ÇHD İstanbul Şubesi önünde açıklama yapan insan hakları savunucuları, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi.

85 KİŞİ GÖZALTINDA

Basın açıklamasını okuyan İHD Şube Başkanı Ümit Efe, İstanbul TMK 10. Madde ile görevli savcılığın istemi üzerine hukuksuzca yapılan ev baskınlarında toplam 85 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Muhaliflere yapılan saldırıların son zamanlarda hak savunucularına yöneldiğini ifade eden Efe, "Daha 1 yıl önce 46 Kürt avukatın mesleki faaliyetlerinden ötürü gözaltına alınıp tutuklanmış olması yetmiyormuş gibi şimdi de Çağdaş Hukukçular Derneği yönetici ve üyesi avukatların topluca gözaltına alınmış olması, savunmaya yönelik saldırının bilinçli bir politikaya dönüştürüldüğünü ortaya koymaktadır" dedi.

TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı son bir yıldır polis terörünün artarak devam ettiğini belirterek, "ALO İmdat Polis Hattı"nı kuran ÇHD’nin hedef olmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Avukat Taylan Tanay'ın gözaltına alınırken çekilmiş fotoğrafının polis işkencesinin açık bir örneği olduğunu belirten Fincancı, gözaltına alınan avukatların ve kurum üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.