Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması düzenledi. 

Açıklamaya tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün eşi Aslı Gül ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın eşi Şule Karaca, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Eren Erdem, Barış Yarkadaş, Ali Şeker  katıldı.

Eylemde, "Basın öne eğilmesin", "Özgür basın susturulamaz", "Gerçekler saklanmaz", "Gazetecilik hapsedilemez" yazılı dövizler taşındı. 

Aslı Gül, Erdem Gül ve Can Dündar’ın basın özgürlüğünü, halkın haber alma hakkından yana kullandıkları için tutuklandığını belirtererk “Mesele sadece içeridekilerin özgürlüğü değil, mesele biraz da dışarıdakiler için hakkaniyet, haysiyet ve hakikat meselesidir”dedi.

Şule Karaca ise eşinin yaptığının gazetecilik mesleği olduğunu ifade ederek “Bir doktora 'neden ameliyat yapamıyorsun' diyemediğimiz gibi bir gazeteciye de 'niye mesleğini icra ediyorsun' diyemeyiz” dedi.

TGS Genel Başkanı Uğur Güç, 2010 yılından itibaren 300'ün üzerinde gazetecinin hapishanelere girip çıktığını hatırlattı.

CHP milletvekili Barış Yarkadaş, “Bu iktidar, tv kanalları ve gazeteleri susturdu. Susturamadığını hapsetti. Bu utanç AKP'nin eseridir” dedi.