Bingöl’ün Karlıova ilçesi, Hasanova köyüne taziye giden Ilıcalar YİBO Müdürü Cihat Yükseller ve kardeşi Mehmet Şirin Yükseler taziye dönüşünde köyün girişinde 5-6 kişilik bir gurubun taşlı ve sopalı saldırısına uğradı.

Cihat Yükseler ve kardeşi Mehmet Şirin Yükseler’i linç eden grup, lincin ardından kafalarına silahla eteş etti.

Remzi Budancir'in Artı Gerçek'te yer alan haberine göre durumu fark edip olay yerine koşan köylüler, Yükseler kardeşleri öfkeli grubun elinden zorlukla aldı.

Köylüler, ağır yaralı Cihat Yükseller ve kardeşi Mehmet Şirin Yükseler’i Karlıova Devlet hastanesine kaldırdı. Burada ilk müdahaleleri yapılan Yükseler kardeşler, ardından Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Yakınlarının verdiği bilgiye göre, hastanede tedavisi süren iki kardeşten YİBO Müdürü Cihat Yükseller’in durumu ağır.

Linç edilen YİBO Müdürü Cihat Yükseller ağıryaralo oalarak hastaneye kaldırıldı

'BAŞLARI TAŞLA EZİLDİKTEN SONRA ATEŞ EDİLMİŞ'

İki kardeşin başlarının taşla ezildiği ardından kafalarına silah sıkıldığını anlatan yakınları, “Cihat hocanın durumu ağır. Hem başını taşla ezmişler hem de silah sıkmışlar. Mermi kapa tasının içinde. Beyne zarar verebileceği için mermi çıkartılamıyor. Edip hoca şu anda yoğun bakımda. Kardeşi Mehmet Şirin’in durumu biraz daha iyi. Onunda aynı şekilde başı ezilmiş. Kafasına sıkılan kurşun boyun kısmına isabet etmiş. Ondan da mermiyi çıkaramadılar” diye anlattı.

İKİ AİLE ARASINDA ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI VAR

Artı Gerçek’in ulaştığı Hasanova köyü muhtarı Abdulkerim Mert, Cihat ve Mehmet Şirin Yükseler’in kendi köylerinden olduğunu söyledi. Bu gün köye taziyeye geldiklerini anlatan muhtar Mert, saldırıyı yapanların Yükseler kardeşlerin akrabaları olduğunu söyledi. Ailelerin arasında 10 yıldır devam eden arazi davası olduğunu belirten muhtar Mert, “İki aile yakın akraba. Yıllardır aralarında arazi anlaşmazlığı var. Saldırı yapanlar 5-6 kardeş. Köyün dışında saldırdılar. Ben Cihat hocayı kendi arabamla hastaneye yetiştirdim. Çok üzgünüz” dedi.

Olayın ardından çok sayıda askerin köye geldiğini anlatan muhtar Mert, “Askerler geldiğinde saldırıyı yapanlar kaçtı. Teslim olmadılar. Askerde çocukların babası Ömer’i gözaltına aldı. Çocuklar gelmeyene kadar babasının bırakmayacaklarını söylediler. Bende karakolda olayın oluş şekli ile ilgili ifade verdim. Şimdi hastaneye gidiyorum” diye anlattı.