23 Eylül 1969'da İstanbul Üniversitesi çıkışında Beyazıt Meydanı'nda öldürülen '68 Gençlik Hareketi'nin liderlerinden ODTÜ öğrencisi Taylan Özgür, ölümünün 42. yılında, öldürüldüğü yerde anıldı.

Özgür'ün ablası Hale Özgür Kıyıcı ve Taylan Özgür'ün arkadaşları, 42. yılında Taylan Özgür'ün katledildiği yerde biraraya geldi. Cinayetin açığa kavuşturulmamasını susarak protesto ettiler. Taylan Özgür'ün katledildiği yere karanfiller bıraktılar.

'HALE ÖZGÜR KIYICI KATİL ŞU EVDE OTURUYORDU'

Taylan Özgür'ün ablası Hale Özgür Kıyıcı, kardeşinin öldürüldüğü noktayı gören, binayı işaret ederek, "İşte, kardeşimi şu binada oturan bir üstteğmen vurdu. Bunu Emekli General Talat Turhan bana açıklasın. O üst general; Hasdal'da mı yatıyor, Genelkurmay'da üst düzey bir görevde midir? Nedir? 42 yıl geçti, artık ortaya çıksın. Öldüyse de ailesine en ufak bir not bıraktıysa açıklansın" dedi.

'BANA CEVAP VER GENERAL!'

"Bir polis yargılandı. Sonuçta beraat etti. Biz onun vurmadığından emindik, yalnız onun vuran kişiyi gördüğünden de emindik" diyen Hale Özgür Kıyıcı, Emekli General Talat Turhan'ın, "Taylan'ı bir üst teğmen öldürdü, şu anda da üst düzey general" sözlerini hatırlattı. Kıyıcı, "Üst düzey generaller şu anda Hasdal'da. Hasdal'da yatıyorsan bana cevap ver General! Kardeşimin katili olduğunu açıkla!" dedi

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI ÜST DÜZEYLERİNİ KORUMUŞTU

Genelkurmay Başkanlığı, Taylan Özgür'le ilgili sessizliğini ancak cinayetin 40. yılında bozmuştu. Genelkurmay, katilin 1969'da üstteğmen, 1990'da üst düzey general olduğu iddiasıyla ilgili “Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılacak bir işlem bulunmadığı anlaşılmaktadır” demişti.

HALE ÖZGÜR'ÜN TARİFLERİ BAŞBUĞ, TOLON, KOŞANER VE ALAN'I İŞARET EDİYOR

Başından beri cinayetin aydınlatılması için büyük bir mücadele veren Taylan Özgür'ün ablası Hale Özgür Kıyıcı'nın tarifine uyan üst düzey generaller dikkat çekici. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve emekli Orgeneral Hurşit Tolon, '62 mezunlarının en ünlüleri. '65'in en ünlüleri ise, Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'na kadar yükselen Engin Alan. (ETHA)