Afganistan'ın tüm büyük kentlerini ele geçiren Taliban'ın kuşatma altına aldığı başkent Kabil'i de 'devralması' beklenirken, Taliban'ın en önemli isimlerinden ve eski lider Muhammed Ömer'in oğlu olan Molla Muhammed Yakup "Türkiye'yi bir düşman olarak değil müttefik olarak görüyoruz" dedi.

'AFGANİSTAN İSLAM EMİRLİĞİ'NİN ZAFERİNİ TÜM DÜNYA KABUL ETMELİ'

Independent Türkçe'den Emir Ekşioğlu'na konuşan Yakup, "Kabil çok kısa süre içerisinde kontrolümüze geçecek. Afganistan İslam Emirliği'nin zaferini tüm dünya kabul etmeli. Bizi tanıyan ülkelerle yakın ilişkiler kurmaya hazırız" dedi.

"Afganistan topraklarında hiçbir ülkenin bulunmasına izin vermeyeceğiz" diyen Yakup, "Kısa süre içerisinde hangi ülke olursa olsun Afganistan İslam Emirliği topraklarında yabancı güçleri işgalci olarak görüp gerekeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN'DAN BİZE KARŞI SAYGILI OLMASINI ARZULUYORUZ'

Yakup, "Türkiye, yakın ilişkiler kurmak istediğimiz bir ülke" deyip ekledi: "Erdoğan'dan bize karşı saygılı olmasını arzuluyoruz. Türkiye, birçok Afgan'ı barındıran ve yakın ilişkiler kurmak istediğimiz bir ülke. Türkiye'yi bir düşman olarak değil müttefik olarak görüyoruz."

Kaynak: Independent Türkçe