Taksim Karakolu’nda gözaltına alınan 11 kişi darp edilerek işkenceye uğradı. Karakola giden Avukatlarla görüştürülmeyen kişiler ters kelepçe takılarak darp edildi

Sendika.Org'un haberine göre; İstanbul Dolapdere’de gözaltına alınan 11 kişi Taksim Polis Karakolu’na götürüldü. Polis, bu 11 kişiyi kimliklerini vermek istemedikleri iddiasıyla işlem yapmadan karakolda alıkoydu. Gözaltı işlemi yapılmayan 11 kişi ters kelepçe takılarak darp edildi.

Sendika.Org’a konuşan Avukat Mehmet Ümit Erdem, İstanbul Barosu avukatlarından Hasan Kılıç ile birlikte karakola gittiklerini ancak gözaltına alınan kişilerle görüştürülmediklerini  söyledi.

CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner ve Süleyman Çelebi’nin karakola gelmesi ile ancak içeriye girebilen avukatlar gözaltına alınanların darp edildiğini söyledi.

Yaralılar için 112′yi aradıklarını ifade eden Avukat Mehmet Ümit Erdem, karakol içinde işkenceye uğrayanların kan izlerinin olduğunu söyledi. Erdem, avukatlar hakkında da tutanak tutulduğunu ifade etti.

Gözaltına alınan Mustafa Kara gelen ambulansla hastaneye kaldırılırken, diğerleri hakkında henüz bir işlem yapılmadan bekletiliyor.