Suruç’ta, HDP’nin seçim çalışmalarına katılan 8 partili bu sabah evlerine yapılan baskınlarda gözaltına alındı.
 
Urfa’nın Suruç ilçesinde bu sabah HDP’li kimi isimlerin adreslerine polis operasyonları yapıldı. Yapılan baskınlarda partinin ilçedeki seçim çalışmalarına katılan Selami Altay, Reşat Yıldız, Mustafa Emek, Ziya Kaplan, Haci Dinçer, Abdulkadir Baz, Avni Gökkan ve Musa Timuçin gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Emniyet’e götürülürken, sayının artabileceği belirtiliyor.
 
İlçede seçim öncesinde 14 Haziran günü AKP'li milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ile korumaları birlikte dükkanlarını ziyaret ederken tepkiyle karşılaşmaları üzerine saldırıda bulunduğu Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar yaşamlarını yitirmişti. Saldırıda yaralanan kardeşlerden Fadıl Şenyaşar ise, tedavisi sonrası tutuklanmıştı.
 
Bu olayın ardından Pazar günü yapılan seçimler esnasında da, yine AKP’li Yıldız ve yakınlarının sandık görevlilerine dönük saldırıları yaşandı. 
 
Bu saldırılara rağmen yapılan seçimlerde HDP, ilçedeki seçmenlerin yüzde 64.1’ünün oylarını aldı.
 
Baskı ve zor ile yüzde 30.2 oy alan AKP'yi ikiye katlayan HDP'nin seçim çalışmalarını yürüten ve çalışmalarda yer alan isimler, seçimlerin hemen ardından gözaltına alınmış oldu.
 
Öte yandan Birecik'te de yapılan ev baskınında Aziz Karadağ adlı bir yurttaşın gözaltına alındığı öğrenildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı