Kemal Kalkan ve Kamuran Kalkan çiftinin sokakta yapmak istediği düğün, 'sokak düğünlerinin yasaklandığı' gerekçesi ile polislerce engellenmek istenince düğün sahipleriyle gerginlik yaşandı. Yaşanan tartışmanın ardından polis düğüne gelenlere biber gazı attı.

Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Yeni Hal Mahallesi’nde Kemal Kalkan ile Kamuran Kalkan isimli çifti, evlerinin önünde düğün kurdu. Çalınan müzikler eşliğinde misafirlerin gelmeye devam ettiği düğünde misafirler halay çekerken, düğün yerine zırhlı araçlarla polisler geldi. İddiaya göre polisler düğün sahibine Mersin Valiliği’nin kararını göstererek, sokak düğünlerinin yasaklandığını bildirdi.

Polislerin yasak bildirimine karşı düğün sahipleri düğün yaptıklarını ve misafirlerin geldiğini düğünü iptal edemeyeceklerini bildirdi. Bu sırada polisler ile düğün sahipleri arasında tartışma yaşandı. Düğüne katılan gençlerin de tartışmaya dahil olması ile birlikte tartışma daha da büyüdü.

Devam eden tartışma sırasında düğündekilerin polislerin düğün yerini terk etmesini istemesi üzerine zırhlı araçlara binen polisler düğün alanına biber gazı attı. Çok sayıda biber gazı kapsülünün atıldığı düğün alanında bulunan misafirler gazdan etkilenirken, düğüne katılanlar ara sokaklara kaçıştı. Polisin gazlı müdahalesi sonrası düğün sonlandırıldı.

SOKAK DÜĞÜNLERİ YASAKLANMIŞTI

Antep’te DAİŞ’in 20 Ağustos 2016’da bir Kürt düğününe canlı bombalı saldırısında 51 kişinin yaşamını yitirmesi ve 69 kişinin yaralanmasının ardından Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi 18 Ekim 2016’da da Mersin’de Valilik kararı ile sokak düğünleri yasaklanmıştı.(Kaynak: Dihhaber)