Başbakan Tayyip Erdoğan artan ölümleri engellemek için somut ve barışçıl bir adım atmak yerine bugün medya temsilcilerini toplayarak hükümetin direktiflerini aktardı.

Ardından yaptığı açıklamada da muhalefet partilerini ağır ifadelerle suçlamayı ihmal etmedi.

Erdoğan, "Hepimiz gerçekten büyük hüzün içindeyken, siyasi parti yöneticilerinin çıkıp aynı ezberleri tekrar etmeleri dünkü acı hadiseyi bir siyasi maksada çevirme gayretine girmeleri son derece vahimdir. CHP Genel Başkanı saldırıdan dolayı doğrudan Hükümeti sorumlu tutmak gibi bir kolaycılığın içine girmiştir. Dahası Hükümeti istifaya çağırarak, adeta terör örgütüne paye vermek, cesaretlendirmek ve yüreklendirmek gibi son derece yanlış bir yola girmiştir. 12 Eylül halk oylamasının sonuçları ortadayken, 12 Haziran seçimlerinin üzerinden henüz 4 ay geçmişken Hükümeti istifaya davet etmek, en hafif deyimle fırsatçılıktır" dedi.

Mesut Barzani ile telefonda görüştüğünü, Neçirvan Barzani’nin de temaslar için hemen geldiğini açıkladı. Kara harekatının başladığını, bunun da Genelkurmay’ın sitesinde yayınlandığını söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı da, sınır ötesi operasyonun Irak'ın kuzeyinde beş bölgeye yönelik olarak başladığını, operasyona 22 taburun katıldığını açıkladı.

Açıklama şöyle: "Yurt içinde ve sınır ötesinde (Irak kuzeyinde) toplam beş ayrı bölgede komando, Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Özel Kuvvetlerden oluşan toplam 22 tabur ile geniş kapsamlı hava destekli kara operasyonlarının icrasına başlanmıştır.

Operasyonda hava desteğiyle, F4 ve F16 savaş uçakları, helikopterler ve insansız hava araçlarının da kullanıldığı bildiriliyor.