Polis ablukasının sürdüğü Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, elektrik ve su kesintisinin yanında gıda sıkıntısı da baş gösterdi.

GSM ve internet şebekelerinin kesildiği ilçede, Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş’in yasaklı mahallelerdeki yurttaşlar için yaptırdığı 7 bin ekmeğin mahallelere dağıtımı Silvan Emniyet Müdürlüğü tarafından engellendi. Saldırıların yoğunlaştığı mahallelerde hasar görmeyen ev kalmazken, patlama ve silah seslerinin de ardı arkası kesilmedi.

Evrensel’de yer alan habere göre, özel harekat timlerinin yoğun saldırıları sonucu Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde bugün de 4 sivil yaralandı. Kaniya Zazo denilen alanda yaşanan patlamada ise 7 polisin yaralandığı öğrenildi. Silvan’daki katliam ve saldırıları protesto edenlere polis saldırısında ise 23 kişi gözaltına alındı.

Halkın polis şiddetine karşı eylemleri de sürüyor. Özel harekat timleri ağır silahlarla Tekel, Mescit ve Konak mahallelerine saldırırken, gürültü eylemi gerçekleştiren Silvanlılar, tencere, tava çalarak ‘Biji Berxwedana Farqine’ sloganları attı.

HALK ELEKTRİKSİZ VE SUSUZ

Tekel, Konak ve Mescit mahallelerindeki saldırılar devam ederken, telefon şebekeleri, elektrik ve su kesintisi de sürdü. 6 gündür yoğun saldırı altında olan Tekel, Mescit ve Konak mahallerinde yaşayanlarla dayanışmak için Diyarbakır Caddesi üzerinde toplanan halka yönelik polis saldırısının ardından gözaltına alınan 23 kişiden 3’ü serbest bırakılırken, 20 kişi bugün de Terörle Mücadele Müdürlüğü’nde tutuldu.

HEYET İNCELEMELERDE BULUNDU

İlçeye gelen ve aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu HDP, DBP il ve ilçe yöneticileri ve SES üyelerinin yanı sıra yurttaşların da bulunduğu kalabalık bir heyet incelemelerde bulundu. HDP Silvan İlçe Örgütü binasında bir araya gelen heyet, Gazi Caddesi’ne kadar yürüyüş düzenledi. Hükümet Konağı önünde yürüyüşü sonlandıran heyet, adına konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, “Burada ölümler oluyor. Yasakların olduğu yerlerde halkı aç ve susuz bırakma politikaları uygulanıyor. Saldırılar Rojava’daki DAİŞ çetelerinin saldırılarını hatırlatıyor. Rojava’da DAİŞ nasıl yenildiyse, devlet de Silvan’da yenilecek” dedi.

‘KÜRDİSTAN’DA SADECE KAN VE GÖZYAŞI VAR’

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir ise Karadenizli biri olarak 6 aylık süre boyunca Kürdistan’da olduğunu belirtip, “Bu süre zarfında sadece kan ve gözyaşlarını gördüm. Dün Silvan’da yaşamını yitiren polisi de tanıyoruz. Burada öldürülen halkı da tanıyoruz” dedi.

Sokağa çıkma yasağının 6. günüde özel harekat timleri yasak olmayan bölgelere de saldırdı. Özel harekat timleri Cami Mahallesi Gazi Caddesi’ne havan topu ve roket attı. Atılan havan topu ve roketlerin şiddetiyle cadde üzerindeki birçok ev ve iş yerinin camları kırıldı. Havan topu cadde üzerinde yere çarptıktan sonra, Çiçek ailesinin evine isabet etti. Evde eşiyle yaşayan 65 yaşındaki Mehmet Emin Çiçek, kırılan cam parçalarının vücuduna isabet etmesi sonucu yaralandı. Çiçek, Silvan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.