YSK’nın kararına rağmen, seçim sandıklarının yerinin değiştirilmesine İlçe Seçim Kurulu kararları ile devam ediliyor. Şırnak’ın Silopi ilçesinde İlçe Seçim Kurulu, 3 mahalle ve 2 köyde 26 sandığın taşınmasına karar verdi.

1 Kasım’daki seçimde ‘güvenlik’ gerekçe gösterilerek bazı sandıkların başka bölgelere taşınması yönündeki talepleri 3 Ekim tarihinde oy çokluğuyla reddeden Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararına rağmen Şırnak’ın Silopi ilçesinde İlçe Seçim Kurulu, 3 mahalle ve 2 köyde 26 sandığın taşınmasına karar verdi.

İlçe seçim kurulu, Barbaros, Karşıyaka, Şehit Harun mahallelerinden 24 sandık, Hesana ve Dedeler köylerinde ise 2 sandığın taşınacağına karar verdi. İMC’de yer alan habere göre, sandıklarda oy kullanacak seçmen sayısı 7 bin 814.

Barbaros Mahallesi’nde bulunan Yavuz Selim İlköğretim Okulu’na kurulacak sandıkların Vatan İlköğretim Okulu’na, Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan Silopi Anadolu Lisesi’nde kurulan sandıkların Atatürk ilköğretim Okulu’na, Şehit Harun Mahallesi Üstteğmen Ahmet Konuksever İlköğretim Okulu’nda kurulan sandıkların ise Vali Kamil Acun Lisesi’ne taşınmasına karar verildi. Dedeler ve Hesana köylerinde kurulacak sandıkların da Esenli köyünde kurulmasına karar verildi.

YSK KARARINA RAĞMEN 'FİİLİ' TAŞIMA    

İlçe Seçim Kurulu, sandıkların taşınma gerekçesini ise şöyle açıkladı: “Dağınık mahalle ve sair yerleşim yerleri bulunan köylerde veya köylerin birbirlerine seçim sandıklarının bir tek mahalle veya bir tek köyde toplanması, seçim gününden en az bir hafta önce ilan edilmek koşuluyla İlçe Seçim Kurulu’nca kararlaştırılabilir.”

Geçtiğimiz günlerde yine Şırnak’ın İdil İlçesi’nde ve Bitlis’in Hizan İlçesi’nde İlçe Seçim Kurulu kararları ile sandıkların taşınması kararı alınmıştı.

YSK daha önce benzer gerekçelerle alınan sandık taşıma kararlarını iptal etmiş ve ilçe seçim kurullarının sandık taşıma yetkisi olmadığını bildirmişti.