Urfa’nın Siverek ilçesinde yol verme tartışması sonucu yaşandığı iddia edilen olayda silahla vurularak öldürülen Sidar Uygurlar’ın katil zanlısı Yılmaz Geyik yakalandı. Olaydan 3 buçuk ay sonra, Geyik’in Siverek’te saklandığı evde yakalandığı belirtildi.

23 yaşındaki Sidar Uygurlar 12 Mart 2020 günü bir arabayı ‘solladığı için’ öldürüldü. Sidar’ın katil zanlısı olduğu kamera kayıtları ve görgü tanıklarının ifadeleriyle belirlenen Yılmaz Geyik ise aradan aylar geçmesine rağmen bulunamadı. Çeşitli suçlardan dolayı 11 yıl hapis yatan, uyuşturucu kaçakçılığı, darp gibi suçlardan da 5 farklı dosyası bulunan Yılmaz Geyik, 103 gün aradan sonra bu sabah yakalandı.

Urfa Valisi Abdullah Erin, Sidar’ın katili Yılmaz Geyik’in Siverek’te yakalandığını duyurdu. Erin, “Henüz hayatının baharında olan #SidarUygurlar’ın katil zanlısı Y.G., emniyet teşkilatımızın uzun takip ve titiz çalışması sonucu bugün sabaha doğru Siverek‘te yakalanarak gözaltına alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Sidar Uygurlar’ın ablası Bahar Uygurlar Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “103. gün! Katil yakalandı ve sistem öyle bir çürümüş ki olması gereken olmuş diye seviniyoruz! Asıl işimiz şimdi başlıyor layık olduğu ceza verilmeli! 103 günün hesabı verilmeli koruyan kollayan da yargılanmalı!” ifadelerini kullandı.

HDP’li vekil Ayşe Sürücü, konuyu Meclis gündemine taşımış, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, güvenlik güçlerinin Yılmaz Geyik’i yakalamak için neden harekete geçmediğini sormuştu.