Sevag Balıkçı'nın zorunlu askerlik yaparken 24 Nisan 2011'de ölümüne neden olan Kıvanç Ağaoğlu'nun yargılandığı davanın sekizinci duruşması bugün Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görüldü.

Balıkçı ailesinin avukatı Cem Halavurt, bir sonraki celsenin 5 Kasım 2012'ye ertelendiğini belirterek, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan gelen bilirkişi raporunda Ağaoğlu'nun kusurlu bulunduğunu söyledi.

2 Temmuz'da görülen duruşmada Balıkçı'ya ait olduğu iddia edilen kıyafetler incelenmiş, Sevag Balıkçı'nın babası Garabet Balıkçı, söz konusu kıyafetlerin oğluna ait olmadığını ileri sürerek "O atlet giymezdi. Kıyafetlerin ona ait olduğu konusunda şüphelerimiz var. Oğlum yaralı halde hastaneye götürülmüşse kıyafetlerinin acil müdahale esnasında yırtılması gerekirdi. Ancak hiçbir kıyafette bir yırtık yok" demişti.

Avukat Halavurt da kıyafetlerin yeniden incelenerek bütün materyallerle birlikte Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini talep etmiş, Mahkeme Başkanı da bilirkişi Yüzbaşı Murat Yazgan'ın raporunu hazırlamasından sonra karar vereceklerini belirtmişti.

HALAVURT: GELİŞMELER OLUMLU
Avukat Halavurt, gelinen noktanın kendileri açısından olumlu olduğunu ifade ederek mahkemenin dosyanın tekrar Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi ve görgü tanığı dinleme taleplerini kabul ettiğini, sanık avukatlarının yayın yasağı talebini ise reddettiğini söyledi.

"Kara Kuvvetleri'ne bağlı bilirkişi Murat Yazgan'ın hazırladığı rapor lehimize. Raporda Ağaoğlu'nun silahın güvenliğini hiçbir şekilde açmaması gerektiği belirtiliyor ve kusurlu olduğu vurgulanıyor."

"Elbiselerle ilgili karışıklık sebebiyle dosyanın tekrar Adli Tıp'a gönderilmesini istemiştik. O talebimiz kabul edildi. Ayrıca görgü tanığı dinletme talebimizi de kabul edildi."

"Ağaoğlu'nun akrabası Bülent Kaya, tanıkları etkilemeye teşebbüs etmişti. Onun ifadesi alınmış. Bu ifade üstüne biz daha önce suç duyurusunda bulunmuştuk. Dosyada da suç duyurusu talebimizin kabul edilmesini istemiştik. Hakim de buna heyetteki değişiklik nedeniyle önümüzdeki celsede karar verileceğini söyledi."

"Ağaoğlu'nun avukatı meselenin siyasi boyuta çekilmeye çalışıldığını ileri sürerek yayın yasağı istedi. Ancak bu talep reddedildi. (Bianet)