Muğla'da Şerzan Kurt'u vurarak öldüren polis memuru Gültekin Şahin tahrik indiriminden yararlandırılarak 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Şerzan Kurt’un ölümüne ilişkin olarak polis memuru Gültekin şahin'e verilen 8 yıllık hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden görülen dava bugün sonuçlandı. Mahkeme, ‘tahrik’ indirimi uygulayarak, sanığı 16 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Karara göre Kurt'u öldüren polis memuru Gültekin Şahin, cezaevinde kaldığı süre de göz önüne alınarak, 7,5 yıl cezaevinde kalacak.

NE OLMUŞTU?

Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt, 12 Mayıs 2010'da vuruldu, ağır yaralandı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 19 Mayıs'ta yaşamını yitirdi.

Kurt'un ölümü ile ilgili olarak Muğla Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde görevli polis memuru Gültekin Şahin tutuklandı.

Şahin hakkında Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde "olası kasıtla nitelikli insan öldürme" suçundan dava açıldı. Dava "güvenlik gerekçesiyle" Eskişehir'e nakledildi.

Eskişehir 1.Ağır Ceza Mahkemesinde 2,5 yıl tutuklu yargılanan polis Şahin, 7 Eylül 2012’deki son duruşmada suçlu bulunarak sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, polis Şahin’i önce Kurt'u öldürmekten suçlu bularak müebbet hapis cezası verdi.

Daha sonra davanın tanığı Oktay Kebapçı'nın da olay yerinde olduğu ve silahını ateşlediği öne sürülerek, sanık Şahin'e "faile yardım etmekten" ceza indirimi uygulandı. Şahin tahliye edildi.

Yargıtay “fiilin kasten işlendiği” ve “polis Şahin’in görevden atılması gerektiği” kararıyla yerel mahkemenin kararını bozdu ve davanın yeniden görülmesine karar verdi.