Soma'daki maden faciasıyla ilgili basın açıklaması yapan Maden İş Sendikası Bölge Temsilicisi Tamer Gencer, daha sonra canlı yayın için Adliye binasının önüne geldiği sırada bazı vatandaşlardan tepki aldı

Küçükgencer, tepkilerin artması üzerine Adliye binasına sığınmak zorunda kaldı.

Maden İş Sendikası Bölge Temsilicisi Tamer Küçükgencer, Soma'daki facianın ardından günlerdir kendilerine yöneltilen suçlamaların yanıtlarını da kapsayan bir basın toplantısı düzenledi.

Hürriyet gazetesinden Banu Şen ve Rıza Özel’in haberine göre 10 Mayıs'ta yapılan seçim sonrası henüz mazbatalarını bile almadan facianın gerçekleştiğini belirten Küçükgencer, bugüne kadarki süreçte yaşananları da anlattı.  Küçükgencer: Yakın zamanda seçimle göreve geldik, 4 gün sonra bu kaza oldu. Bir boşluğun içinde kaldık. Buradaki çalışma koşullarının gözden geçirilmesini istiyoruz. Soma'da TKİ ile yapılan anlaşmalardan sonra piyasada satılan kömürün yüzde 54'ünü TKİ sağlamaya başladı, firmalar üretim ve istihdamı korkunç bir şekilde artırdı. 

Kazanın meydana geldiği maden dışındaki diğer iki işletme, Işıklar ve Atabacası ocaklarına çalışmak için girmek isteyen arkadaşlarını için iş güvenliği sağlanana kadar girmeme kararı alındığını ve geri çevirdiklerini belirten Küçükgencer, şunları söyledi:

Basın toplantısından sonra adliye binasının önünde canlı yayına katılan Küçükgencer, konuşurken oradaki vatandaşların 'sendikanın köpeği, şirketin köpeği' gibi sözlü saldırılara maruz kaldı. Küçükgencer, tepkilerin artması üzerine Adliye binasına sığınmak zorunda kaldı.