Yüksel Caddesinde açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın gözaltına alınmasının ardından eşi Esra Özakça ve annesi Sultan Özakça süresiz açlık grevine başladı.

Yüksel Caddesinde 75 gündür açlık grevini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça dün gece saatlerinde gözaltına alındı. İnsan Hakları Anıtı önünde 195 gündür eylemini sürdüren diğer kamu çalışanları bugün polisin müdahalesi sonrası alandan uzaklaştırıldı.

Çok sayıda milletvekilinin alana gelmesinin ardından polis Veli Saçılık, Esra Özakça ve Acun Karadağ’ın alanda açıklama yapmasına izin verdi. Açıklamanın ardından alanda bekleyenlere alanı boşaltmaları uyarısı yapıldı..

Esra Özakça, Semih Özakça’nın annesiyle birlikte süresiz açlık grevine başladıklarını duyurdu.

HDP ve CHP’li milletvekillerinin polislerle yaptığı konuşmanın ardından alana gelerek açıklama yapılan öğretmen Acun Karadağ, “Kitlenin büyümesi, iktidarın saldırısından kaynaklanıyor çünkü biz mazlumuz” diyerek alana yapılan müdahaleye tepki gösterdi.

Karşımızda aklı selim bir devlet adamı görmek istiyoruz diyen Karadağ “Biz onlardan iş talep etmiyoruz var olan çalışmakta olan işi geri istiyoruz” dedi.

Polis açıklamanın ardından İnsan Hakları Anıtı önünde bekleyenleri gözaltına almaya başladı. Polis gözaltı aracının içine biber gazı sıktı.

Direnişin yapıldığı İnsan Hakları Anıtı polis bariyerleriyle çevrildi. Anıtın önünde CHP Milletvekilleri Veli Ağbaba ve Mustafa Balbay oturma eylemi yapıyor.