Roboski'den Ankara'ya "Barış Yürüyüşü"ne çıkan vicdani retçi Halil Savda, Osmaniye'nin Bahçe İlçesi çıkışında polislerce durduruldu. Yürüyüşüne polislerce izin verilmeyen Savda, polislerin kendisini Adana veya Antep'e götürmeye çalıştığını ifade etti. Yürüyüşlerine izin verilmeyen Savda ve beraberindeki Bingöl Almas, İbrahim Yaylalı, Serap Halvaşi ve Merve Çöger halkın hassasiyetleri gerekçe gösterilerek durduruldu.

 

34 köylünün TSK uçakları tarafından bombalanarak öldürüldüğü Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Roboski (Ortasu) Köyü'nden 1 Eylül'de Ankara'ya doğru "Barış Yürüyüşü"ne çıkan vicdani retçi Halil Savda, yürüyüşünün 28. gününde Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'nin çıkışında durduruldu. Şimdiye kadar yaklaşık 700 kilometre yol kat eden Savda'nın şehrin çıkışında yürüyüşüne izin verilmedi. Osmaniye Valiliği'nin kararıyla polis tarafından durdurulan Savda, kendisini zorla araca bindirmeye çalışan polislere direndiği öğrenildi.

 

Savda, Bahçe İlçesi'nin çıkışında olduklarını belirterek, resmi ve sivil polislerce durdurulduğunu doğruladı. Savda, polislerin kendisine "Bahçe'nin hassasiyetleri var. Bu hassasiyetler nedeniyle yürütmeyeceğiz" dediğini aktararak, kendisinin polislere "Roboski'den buraya kadar 700 kilometre yürüdük. Buradan da yürüyeceğiz. Amacımız barıştır. Bu ülkede insan kayıplarının sonra ermesini istedik. Çatışmanın sona ermesi için yürüyoruz. Bahçe ve Osmaniye'nin de tıpkı Mardin, Urfa, Antep, Ankara ve İstanbul gibi barışa ihtiyacı var. Bu yoldan binlerce araç geçiyor. Kimseyi engellemiyoruz" dediğini ifade etti.

 

Savda, polislerin yürüyüşünü "provakasyon" olarak nitelendirildiğini aktararak, asıl provakasyonu polislerin yaptığını söyledi. Savda, Bahçe'nin çıkışında beklemeye devam ettiğini ve etrafını saran polislerin kendisini Adana veya Antep'e kadar götürmeye çalıştığını sözlerine ekledi. (ANF)