MERSİN - Türkiye’de, ataması yapılmadığı için mağdur edilen öğretmenlerin durumuna dikkat çeken sembol isimlerden biri olan Şafak Bay, 5 yıldır mücadele ettiği kansere yenik düştü. Bay, ailesi, sevenleri ve dostlarının katıldığı cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu’nun (AYÖP) sözcüsü ve bu yöndeki çalışmalarla ülke gündemine gelen Mersinli öğretmen adayı Şafak Bay, 2005 yılında yakalandığı kemik kanseri rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü GATA’da dün yaşamını yitirdi.

Şafak Bay’ın, Mersin Devlet Hastanesi morguna konulan cenazesi, Akdeniz Belediyesi’ne ait bir ambulansla Muğdat Cami’ne getirildi. Alkışlarla karşılanan Bay’ın cenazesinin getirilişi sırasında, anne Meryem Bay, yıllarca öğretmen olmak için mücadele veren oğlu Şafak’ın ataması yapılmadan hayatını kaybettiğini ifade ederek AKP Hükümeti’ne ve Milli Eğitim Bakanlığı’na tepkisini dile getirdi.

Camide kılınan cenaze namazının ardından Bay’ın cenazesi, vasiyeti üzerine Mersin Cemevi‘ne getirildi. Burada düzenlenen törene, Şafak Bay’ın ailesi, yakınları, dost ve sevenlerinin yanı sıra Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Bağımsız Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü de katılarak, acılı anne ve babaya taziyelerini sundu. Cemevi önünde yapılan duanın ardından Bay’ın cenazesi, gözyaşları arasında Yenişehir ilçesindeki Afetevler Mezarlığında toprağa verildi.

Kemik kanserine yakalanmasına rağmen, eğitimini bırakmayarak 2006’da Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünü tamamlayan Şafak Bay, bir yandan kanserle mücadele ederken, öte yandan KPSS‘ye de hazırlanıyordu. Kendisi gibi atama bekleyen öğretmen adayı arkadaşlarıyla açlık grevine başlamasıyla ülke gündemine gelen Şafak Bay, yaklaşık 8 aydır GATA‘da tedavi görüyordu.

ANF