Cinsiyet değişikliği ameliyatı olan Rüzgar Erkoçlar’a yönelik nefret söylemine karşı imza kampanyası başlatıldı. Mühim Hadiseler Enstitüsü’nün “Rüzgar trans bir erkektir, ayrımcılık yapılamaz!” adıyla başlattığı kampanyaya şimdiye dek üç bine yakın kişi imza verdi.

Kampanya metninde Erol Köse’nin özel hayatın dokunulmazlığını çiğneyip, kişilik haklarını hedef alan açık bir saldırı gerçekleştirerek, twitter’dan Erkoçlar’ın cinsiyet değişikliği ameliyatı geçirdiğini ayrımcı bir dille, nefret söylemiyle ifşa ettiği ve bu ifşanın Erkoçlar’ı hedef alan nefret söylemine neden olduğu vurgulandı.

Erkoçlar’ın karşı karşıya kaldığı ifşaatın ve nefret söyleminin lanetlendiği ve Erkoçlar’la dayanışmada olunduğunun vurgulandığı metin şu şekilde:

 “Rüzgar Erkoçlar, kendisini erkek olarak hissettiği halde, toplumun beklentilerinin ve dayatmalarının sonucunda kadın bedenine hapsolmuş bir ‘trans erkek’ idi. Hormon terapisi alarak, cinsiyet değişikliği ameliyatı geçirerek, kendisini ait hissettiği bedene sahip oldu. Rüzgar Erkoçlar'ın bu seçimi saygıyla, takdirle ve Erkoçlar'ın özel hayatının dokunulmazlığını çiğnemeyen bir biçimde karşılanmalıydı.

“Erol Köse adlı şahıs; Rüzgar Erkoçlar'ın özel hayatının dokunulmazlığını çiğneyerek, kişilik haklarını hedef alan açık bir saldırı gerçekleştirerek, ‘Nil’ Erkoçlar'ın trans erkek olduğunu ve cinsiyet değişikliği ameliyatı geçirdiğini ayrımcı bir dille, nefret söylemiyle ifşa etti. Rüzgar Erkoçlar'ın belki de kamuoyu önüne çıkmak ya da cinsiyet kimliğini ifade etmek gibi bir niyeti, bir isteği yoktu.

 “Rüzgar Erkoçlar'ın bu toplumda eşit bir birey olarak, bir trans erkek olarak verdiği ve vereceği varoluş mücadelesinin yanındayız. Rüzgar Erkoçlar'ın karşı karşıya kaldığı ifşaat girişimini, nefret söylemini ve nefret suçlarını lanetliyoruz.” (bianet)

Kampanyaya imza vermek için