Kobani Askeri Meclisi ile ortak basın açıklaması yapan Rusya Askeri Polisi, askeri polisin bölgedeki varlığının amacının halkları saldırılara karşı korumak ve IŞİD'in canlanmasının önüne geçmek olduğunu söyledi.

Kobani Askeri Meclisi ve Rusya Askeri Polisi, Kobani’nin güneyindeki Tişrîn Barajı’nda ortak basın açıklaması yaptı.

Rusya askeri polisi adına konuşan General Parîs, Rusya’nın Tişrîn Barajı’nın kurulmasında rol aldığını söyledi.

ANHA’nın geçtiği haberde, barajın elektrik ihtiyacının önemli bir kısmını karşıladığını belirten Parîs, barajın IŞİD tarafından saldırılara uğradığını anımsattı.

Rusya’nın IŞİD’e karşı mücadele vermeye devam ettiğini dile getiren Parîs, IŞİD’in geri dönmemesi için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Kobani ve Kamışlı halklarına yardım etmeye hazır olduklarını sözlerine ekleyen Parîs, halkların birliğinin önemine dikkati çekti.

Ardından konuşan Kobani Askeri Meclisi Eşbaşkanı Ismet Şêx Hesen, Rusya askeri polisiyle yaptığı toplantıda savunma konularını görüştüklerini belirtti.

Şêx Hesen, “Amacımız Kuzey ve Doğu Suriye’nin tamamını saldırılardan korumak. Özellikle Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı savunmanın önemini konuştuk. Erdoğan’ın İdlib ve diğer bölgelerden getirdiği çetelere karşı savunmanın geliştirilmesi konularını görüştük” diye konuştu.