İstanbul’un Ortaköy semtinin ünlü gece kulübü Reina’da en az 35 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan yara almadan kurtulanlardan biri, dehşet anlarını anlattı. “İnsanlar üzerimden koştular.

Eşim üç yerinden vuruldu. Üzerimden insanları sıyırıp çıktım. Polisi aradım, ‘Sakın kıpırdamayın yoksa kurban olursunuz’ dedi.”

Bir başkası da şöyle dedi: “Vurulanları bırakın, bayılanlar da oldu olduğu yerde.”

“BİRİ TARIYOR, İKİ KİŞİ SİLAHLA ATEŞ EDİYORDU” 

Hürriyet’in haberine göre Sinem Uyanık, eğlendikleri sırada birden ateş edilmeye başladığını söyledi.

Uyanık şöyle devam etti: “Arkam dönüktü, birdenbire insanlar koşuşturmaya başladı. Sonra eşim bana ‘Sakın korkma’ dedi. Üzerime atladı. İnsanlar üzerimden koştular.

Eşim üç yerinden vuruldu. Üzerimden insanları sıyırıp çıktım. Çok korkunçtu. Birisi tarıyordu. İki kişi silahla ateş ediyordu. Barut kokuyordu içerisi. Sonra bayıldım. Ayıldım. Eşim kanlar içinde… İnsanalar kanlar içindeydi. Sonra ambulans ve polisi aradık. Polisi aradım, ‘Sakın kıpırdamayın yoksa kurban olursunuz’ dedi. 

Hiç kıpırdamadık. Sonra özel harekat girdi içeriye. Cam kırıkları vardı, insanalar üzerimize basarak geçtiler. Polis geldi, ‘Yere yatın, teslim olun, elinizi başınızın üzerine koyun’ dedi. Özel harekat polisi ‘Yavaşça yerden ilerleyin’ dedi. Üst kata çıktık. Denize atlayanlar olmuş. Her gün televizyonda izliyoruz biz bunları ama başına gelince gerçekten çok kötü bir şeymiş. Nasıl yaşayacağız biz bu ülkede? Bombalar patlayacak, silahlar patlayacak…”

“BAYILANLAR DA OLDU” 

Saldırı sırasında Reina’da bulunan Sefa Boydaş adlı futbolcu da yaşadıklarını BBC Türkçe’ye anlattı.

Boydaş şunları söyledi: “İnsanlar sağa sola kaçışıyordu. Vurulanları bırakın, bayılanlar da oldu olduğu yerde. Kız arkadaşım da bayıldı. Sırtıma alıp koştum… Saat itibariyle en kalabalık saatlerdi. Oradan hemen çıkamadık, kimse çıkamadı. Polisler çok hızlı geldi ve konuşabilenlerin ifadesini aldı.”
Boydaş, henüz bugün arkadaşlarıyla bu tür bir ihtimali konuştuklarını ama Reina gibi bir yerde böyle bir saldırının olacağını akıllarına getirmediklerini söyledi.