Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, skandal bir yazıya imza attı. "Yaşar Kemal hepimizi birleştirmeli" başlıklı yazısında henüz yaşam savaşı veren usta edebiyatçıyı "öldürdü", törenini hazırladı!

İlgili yazısında, "Yaşar Kemal'in cenazesi tüm Türkiye'yi birleştirmeli. 77 milyonu temsil eden her sosyal ve siyasal kesimin önderi orada olmalı," diyen Kütahyalı, yoğun bakımda tedavisi süren usta yazar Yaşar Kemal'i adeta yaşarken öldürüp cenazesini kaldırdı.

İlgili yazısına, "(...)Elbette çıkmayan candan ümit kesilmez denebilir ama Yaşar Kemal'in vefat haberini her an alabileceğimizi anladım. Yaşar Kemal çok yakında aramızda olmayacak," diyerek başlayan Kütahyalı,  "Zaten Yaşar Kemal'in yakın dostları ve sevenleri çoktan cenaze töreninin hazırlıklarına başlamış. Eminim ki büyük romancımıza yakışır bir tören olacaktır," diye yazdı.

Henüz yaşam savaşı veren Yaşar Kemal'in olmayan ölüm töreni için kestirimlerde bulunan Kütahyalı,  "Umuyorum büyük edebiyatçımız tarihe geçen büyük bir törenle uğurlanır. Dünyaca ünlü romancımızı sağcı, solcu, laik, dindar, Türk, Kürt, Alevi, Sünni demeden bir ortak değerimiz olarak sahiplenmeyi başaracağımıza inanıyorum," dedi.