HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay ve HDP Ankara İl Kadın Meclisi üyeleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde basın açıklaması düzenledi.

Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre HDP, Ankara il yöneticilerinden Betül Koca’nın polis tarafından taciz ve tehdit edildiğini iddia etti.

Betül Koca’ya, sosyal medya üzerinden kendisini güvenlik şube polisi olarak tanıtan kişi tarafından mesajlar atıldığı ve Koca’nın MİT’ten geldiklerini söyleyen kişilerce evinin önünde tehdit edildiği ifade edilen açıklamada, “Birlikte mücadele yürüttüğümüz yoldaşımız Betül Koca için endişeliyiz” ifadelerine yer verildi.

‘KAPISINA ÇİÇEK VE KUTU BIRAKILDI’

Kendisini “MİT’ten geliyoruz” diyerek tanıtan kişilerin Koca’yı, ‘Önüne araba çekip seni ortadan kaybederiz, evine gireriz kimsenin ruhu duymaz’ sözleriyle tehdit ettiği ifade edilen HDP Ankara İl Kadın Meclisi’nin açıklamasında, “Bu tehditlerin ardından evinin kapı şifresi çözümlenerek kapısına çiçek ve kutu bırakılmıştır. Bu taciz ve tehditlerin oluşturacağı sonuçlar asla kabul edilemez. Arkadaşımızın, yaşamını korumakla ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olanlar bellidir. Arkadaşımızı yalnız bırakmıyor, ilgili kurumları göreve çağırıyoruz” denildi.

‘BU SALDIRI SES ÇIKARAN HERKESE YÖNELİK’

Siyasi faaliyetleri nedeniyle polis tarafından tehdit ve taciz edildiğini öne süren Betül Koca ise, “Bu saldırı aslında ses çıkartan herkese yönelik. İktidar uzun süredir insanları kirletmeye, çürütmeye çalışıyor. Birçok arkadaşa yönelik taciz, tehdit hatta ajanlaştırmaya yönelik hamleler oldu. Biz HDP’li kadınlar olarak bunun için mücadele ediyoruz. Uzun süredir üzerimde olan şantajlar, tehditler ve tacizler boşadır. Şahsıma yapılmış bu onursuzluğu tekrardan reddettiğimi ve mücadelemden taviz vermeyeceğimi söylemek istiyorum” diye konuştu.

‘KADINLAR OLARAK YÜRÜTTÜĞÜMÜZ MÜCADELEDEN VAZGEÇMEDİK’

İnsan hakları alanında mücadele eden pek çok kadının taciz ve tehditlere maruz kaldığını belirten HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay ise şunları kaydetti:

“Biz kadınlar olarak hiçbir zaman yürüttüğümüz mücadeleden vazgeçmedik. Kadının güvenliğini sağlaması gereken mekanizmaların kadını hedef almasının nedenini, iktidarın erkek egemen politikalarının ve kolluk gücüne verdiği sonsuz yetki sonucu olduğunu düşünüyorum. AKP hükümetinin kadına karşı erkek egemen tavrını da değiştirmesi gerekiyor ki biz böylesi olaylar yaşamayalım.”

Kaynak: Duvar