Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013'te katledilen 3 Kürt siyasetçi kadından Leyla Şaylemez’in Mersin’in Toroslar ilçesi Güneykent Mezarlığı'nda bulunan mezarı kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi. 

DİHA’nın haberine göre; iki gün önce kızının mezarını ziyaret etmeye giden Leyla Şaylemez’in babası Cumali Şaylemez, kızının tahrip edilen mezarı ile karşılaştı. Mezar taşının tekmeler ile düşürüldüğünü gören baba Şaylemez, mezar taşını yeniden yaptırdı.

‘SAVAŞIN BİLE BİR HUKUKU VAR’ 

Saldırıya tepki gösteren Şaylemez, savaşın bile bir hukuku olduğunu bu yapılanın savaş hukukunda yeri olmadığını söyledi. Kızının katledildiği gün bile artık kimsenin ölmemesi için mesajlar verdiğini anımsatan Şaylemez, insanlık değeri olan mezarlara yapılan saldırıların alçakça olduğunu ifade etti. 

Şaylemez, "AKP şehitlikleri bombalayarak faşist zihniyetlere güç veriyor. Bilinsin ki bu tür olaylar halklar arasındaki bağı zedeliyor, kopuşa götürüyor" dedi. Bu saldırılar sürdüğü sürece Kürtlere savaşmaktan başka hiç bir seçeneğin bırakılmadığının altını çizen Şaylemez, “50 milyon Kürt'ü katletmekle bitiremezsiniz, mezarlarımızı bari rahat bırakın" dedi.