Fransa’nın başkenti Paris’te 3 Kürt kadın devrimcinin katledildiği infazlara ilişkin yürütülen soruşturmada, Türk istihbarat servisi MİT’in sorumluluğu üzerinde duruluyor.

Dosya ile ilgilenen anti-terör yargıcı Jeanne Duye, Paris katliamında hayatını kaybedenlerin ailelerini Adalet Sarayı’nda kabul ederek birkaç saat boyunca görüştü. Fransız makamları, soruşturmaya ilişkin belli aralıklarla aileleri bilgilendiriyor.

Görüşme ardından Fransız basın ajansı AFP’ye konuşan Fidan Doğan (Rojbin)’in kardeşi Deniz Doğan, müdahil taraf olarak, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mart sonundaki yerel seçimler öncesi Urfa’daki seçim mitinginde yaptığı konuşmada cinayetten Fethullah Gülen hareketini sorumlu tutan açıklamalarını sunduklarını söyledi.

Erdoğan Urfa’daki konuşmasında, “Biz, bu sorunu çözmek için, kanı durdurmak için, annelerin gözyaşını dindirmek için samimi mücadele verirken, önce Oslo sürecini sabote ettiler, arkasından MİT Müsteşarımı tutuklamaya, onu devre dışı bırakmak istediler, arkasından Paris’te bir takım suikastler yaptılar, süreci bozmak istediler” demişti.

Deniz Doğan, “Biz şimdi yargıçtan bu yönlü bir soruşturma yürütmesini bekliyoruz” dedi. Doğan, “Anti terör yargıcından ayrıca Fransız istihbarat servislerinin Ömer Güney hakkında elinde ne tür bilgiler olduğunu sormalarını istiyoruz” diye ekledi.

Yürütülen soruşturmadan “genel olarak memnun” olduklarını söyleyen Doğan, “Çok sayıda belge, cinayetin Ömer Güney tarafından işlendiğini ve onun MİT’in bir piyonu olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu. (ANF)