Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, devam eden yangınlara ilişkin verdiği bilgide 125 yangından 117'sinin kontrol altına alındığını ve 3 ilde 8 noktada yangınların sürdüğünü açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, farklı illerde devam eden yangınlara ilişkin Marmaris’te Şehit Görkem Hasdemir Beldibi Yangın Ekip Binası’nda açıklamalarda bulundu.

Pakdemirli, 117 yangının ya tamamen söndürüldüğünü ya kontrol altına alındığını, 3 ilde 8 noktada yangınların sürdüğünü açıkladı.

Pakdemirli’nin açıklaması şöyle:

"Muğla'da vatandaşlarımızdan bazı zerzenişler duyuyorum. Muğla'da 4 uçak 1 İHA 17 helikopter, 93 itfaiye 55 ambulans 1457 personelle çalışmalarımız devam ediyor.Vatandaşlarımız semalarda istediği sıklıkta o araçları göremeyebilir ama dediğim gibi 4 uçak ve 17 helikopterle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tedbiren 6 mahalle boşaltıldı.28 Temmuz-1 Ağustos arası çıkan yangınların bilançosu olarak; 125 yangın çıkmıştı, 117 yangın ya tamamen söndürüldü ya kontrol altına alındı.Hasar tespit çalışmalarınızın yüzde 75'ini bitirdik. Tekrar belirtmek isterim Türkiye'nin yangınlarından 28 Temmuz'dan bu yana 8 vatandaşımızı kaybettik. Elbette sadece canlılarımız gitmedi hayvanlarımız gitmedi onlar için de üzülüyoruz. Bu ekosistemde kaybın önüne geçmek için çalışmalarımız devam ediyor. Havadan ve karadan müdahale ediliyor.”